SEMA 2012: Best Of

Τα 15+1 καλύτερα και πιο περίεργα νέα μοντέλα της αμερικανικής έκθεσης

  • -
  • -



Κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας γίνεται η έκθεση Specialty Equipment Market Association (SEMA), με βελτιωμένα αυτοκίνητα, προϊόντα tuning, αξεσουάρ κ.α. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος μπορούσες να δεις τα πάντα: από “φτιαγμένα” κλασικά μέχρι κ..λοφτιαγμένα νέα μοντέλα, πολλά από αυτά δίχως καμία λογική πίσω από τη δημιουργία τους. Παρακάτω, ξεχωρίσαμε τα καλύτερα και τα πιο περίεργα:

 


Η απάντηση στο πως θα ήταν μια Ford Mustang T-5R του ’66 στα χρώματα της Martini Racing, από την Pure Vision Design.

 



Λείπει ο Μάης από τη Σαρακοστή; Πως θα μπορούσε να λείπει το 500ράκι από τη SEMA; Το Fiat 500C Beach Cruiser με τη φροντίδα της Mopar σε γκρι ματ, με φουσκωμένα φτερά και ντιζαϊνάτες κόκκινες ζάντες.

 


Θυμάσαι τη μαύρη Pontiac Trans Am της δεκαετίας του ’70 με τα χρυσά φτερά στο καπό; Η Hurst αναβίωσε το θρύλο έχοντας ως βάση τη σημερινή Chevrolet Camaro. Φήμες θέλουν τον Burt Reynolds να έχει παραγγείλει ήδη μία…

 


Σου φαίνεται αδύναμο το Audi R8 GT (ιερόσυλε); Πάρε 1.000 αλογάκια από την Underground Racing. Κρατιέσαι; Με αγωνιστικό καύσιμο η ισχύς φτάνει τους 1.500 ίππους!!!

 


Legacy Power Wagon Conversion: κλασικό αμερικανικό φορτηγίσιο στυλ της δεκαετίας του ’40 συνδυάζεται με σύγχρονο V8 425 ίππων και ικανότητα να ρυμουλκήσει ακόμη και τρένο σε χιονισμένη πλαγιά…

 


Όσο και να σπάω το μυαλό μου, δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία του Toyota DragQuoia: ένα τεράστιο SUV που αποφάσισε να κατέβει στα dragster. Σα να λέμε, ένας παλαιστής sumo που θέλει να τρέξει κατοστάρι.

 


Το πιο.. άγριο από τα 5 Ford Focus ST που ετοίμασαν ισάριθμες εταιρείες βελτίωσης, ειδικά για τη SEMA 2012.

 


Δεν ξέρω από εμφάνιση τι σου λέει, αλλά με 400 ίππους το Hyundai Veloster Turbo Velocity Concept δεν πέρασε απαρατήρητο…

 


Η κακία και η δύναμη των 580 ίππων ξεχειλίζουν στην Camaro που δημιούργησε η Chevrolet με τη βοήθεια του οδηγού στο NASCAR, Tony “Smoke” Stewart. Καυτή λεπτομέρεια: τα κόκκινα φώτα!

 

Νόμιζες πως μικρά αυτοκίνητα σαν το Chevrolet Spark τη γλιτώνουν; Γελάστηκες. Επιλογές; Από ροζάκι για ενίσχυση του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, μέχρι μαύρο κι άραχνο με 18άρες.


 



Η Kia έχει γίνει ο επίσημος χορηγός οχημάτων στους ήρωες comic. Το συγκεκριμένο Soul ετοιμάστηκε ειδικά για τον Green Lantern- Χαλ Τζόρνταν. Αν αναρωτιέσαι, ναι, και για τον Μπάτμαν φρόντισε η Kia.





 

Ένα νέο μοντελάκι έδειξε η Hot Wheels στη SEMA 2012, την Chevrolet Camaro Hot Wheels Edition. Μόνο που είναι σε κλίμακα 1:1 και η τιμή του τσουχτερή.
Μην απογοητεύεσαι όμως, μπορείς να βολευτείς με τη μινιατούρα…

 



Δώσε γκάζια και ξέχνα την υβριδική του υπόσταση. Αυτή ήταν η συνταγή του Honda Performance Division για το CR-Z, το οποίο απέκτησε υπερσυμπιεστή και η ισχύς του σκαρφάλωσε στους 185 ίππους.

 

Τι είναι καλύτερο από ένα turbo; Δύο turbo φυσικά, ειδικά όταν αυτά φωλιάζουν στην εξαγωγή ενός αμερικανικού 5λιτρου V8! Η Ford δεν ανακοινώνει ισχύ για το θεριό που ακούει στο όνομα Mustang Cobra Jet Concept, αλλά όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω video, Δαγκώνει!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...