Toyota Prius: 5 αστέρια στο ADAC EcoTest 2012

Tο πρώτο μοντέλο που κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση

  • -
  • -
Toyota Hybrid

Το Toyota Prius, συνδυάζοντας ένα συμβατικό βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, λανσαρίστηκε πριν από 15 χρόνια ως το πρώτο πλήρως υβριδικό όχημα μαζικής παραγωγής. Από τότε, η Toyota έχει διευρύνει την παγκόσμια υβριδική γκάμα της για να συμπεριλάβει 18 πλήρως υβριδικά, επιβατικά μοντέλα Toyota και Lexus, πετυχαίνοντας ένα σημαντικό ορόσημο: πωλήσεις 4 εκατομμυρίων μονάδων πλήρως υβριδικών οχημάτων στο τέλος Απριλίου φέτος. Στην Ευρώπη, η Toyota πουλά τα Yaris Hybrid, Auris Hybrid και Prius, επιπλέον των Prius+ και Prius Plug-in Hybrid που λανσαρίστηκαν πρόσφατα στην οικογένεια Toyota Prius.

Ανάμεσα σε 55 αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν με βάση τα νέα κριτήρια, σε ίδιες συνθήκες στο πλαίσιο του αυστηρότερου EcoTest της Γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC, το Toyota Prius όχι μόνο ξεχώρισε αλλά αρίστευσε, αφού είναι το πρώτο μοντέλο που συγκέντρωσε συνολικά 90 μονάδες και κατέκτησε πέντε αστέρια. Οι 40 από τις 90 μονάδες προήρθαν από την κατανάλωση που κατά τη διάρκεια των δοκιμών έφτασε στα 4,58 lt/100km βαθμολογήθηκε, ενώ σε αυτές προστέθηκε το μάξιμουμ των 50 μονάδων για τις χαμηλές εκπομπές ρύπων του υβριδικού της Toyota.

Τον Απρίλιο του 2012, η λέσχη ADAC λανσάρισε αυστηρότερα κριτήρια για το EcoTest. Το νέο στοιχείο ήταν ο κύκλος WLTP - Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, που αντιστοιχεί στον προγραμματισμένο μελλοντικό παγκόσμιο κύκλο οδήγησης για μέτρηση της κατανάλωσης. Επιπλέον, το αυτοκίνητο υποβάλλεται στο νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης New European Driving Cycle (NEDC) και στον κύκλο ADAC highway. Σημαντική αλλαγή είναι ότι το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί κατά τη διάρκεια των κύκλων WLTP και ADAC highway. Επιπλέον, οι τιμές ρύπων από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση - ‘well-to-wheel’ λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς των εκπομπών CO2, και αφορούν τους ρύπους που δημιουργούνται από την παραγωγή οχημάτων ή τη μεταφορά καυσίμου. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...