GM: Καρατόμηση στελεχών στον όμιλο

Παραιτήσεις, αποπομπές και ...βλαβερές υπογραφές

  • -
  • -

Μόλις δύο εβδομάδες με την ανακοίνωση της παραίτησης του CEO της Opel Karl-Friedrich Stracke από τα καθήκοντά του, είχαμε μία ακόμη αποπομπή ενός στελέχους το οποίο επρόκειτο να αναλάβει καθήκοντα. Για τον Stracke η δικαιολογία είναι προφανής καθώς πληρώνει το "μάρμαρο" του ελλείματος των 13,5 δισ. που δεν κατάφερε να τιθασέψει τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη είχαμε μια πιο ανεξήγηση αποχώρηση.
Ο David Lyon τοποθετήθηκε επικεφαλής σχεδιαστής για την Opel και αποπεμφθεί μια εβδομάδα πριν αναλάβει τα καθήκοντα στα κεντρικά της εταιρείας στο Russelsheim. Ο Lyon είχε εργαστεί στο παρελθόν για την Buick και την GMC και επρόκειτο να αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα Mark Adams ο οποίος ανέλαβε τη διεύθυνση σχεδιασμού για την Buick και την Cadillac.Η GM επιβεβαίωσε ότι ο Lyon παραιτήθηκε κι ο Adams θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της επίβλεψης του σχεδιαστικού τμήματος της Opel μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης. Είναι λίγο περίεργη η απόφαση του Lyon να παραιτηθεί καθώς εργάζεται στην GM από το 1990 και σύμφωνα με φήμες που δημοσιεύει το Autoweek μάλλον πρόκειται για απόλυση.



Το τρίτο χτύπημα που αφορά τα ανώτατα στελέχη του ομίλου αφορά την αποπομπή του διευθυντή Marketing Joel Ewanick τα αίτια της οποίας αφορούν τον χειρισμό της πρόσφατης συμφωνία χορηγίας της Chevrolet και της Manchester United. Φήμες διάχυτες στο χώρο της διαφήμισης και του ποδοσφαίρου, αναφέρουν ότι η υπέρογκη συμφωνία χορηγίας με τον Αγγλικό σύλλογο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά παρέχει ζεστό χρήμα στην ομάδα, τη στιγμή που το μερίδιο αγοράς της Chevi στην Αγγλία δεν ξεπερνάει το 0,9%. Εκτός βέβαια αν τα εκατομμύρια των κινέζων φίλων της Manchester United και των λοιπών Ασιατών πειστούν να αγορά Chevrolet και εκτοξεύσουν εκεί τα νούμερα της μάρκας. Μέχρι σήμερα χορηγός στη φανέλα της MU, είναι η Aon, ο μεγαλύτερος οργανισμός συμβούλων διαχείρισης κινδύνων, μεσιτείας ασφαλίσεων, αντασφαλίσεων και υπηρεσιών του κλάδου παροχών προσωπικού παγκοσμίως, ο οποίος ξοδεύει μόλις 20 εκατομμύρια λίρες για να έχει το προνόμια να αναγράφεται στις κόκκινες φανέλες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...