Επικοινωνία με φωνητικές εντολές

Νέο σύστημα SYNC από την Ford

  • -
  • -

Το σημαντικότερο παράδειγμα εφαρμογής των νέων τεχνολογιών είναι το SYNC, το έξυπνο σύστημα φωνητικής επικοινωνίας που λειτουργεί ήδη σε αυτοκίνητα της Ford στις ΗΠΑ και θα το δούμε σύντομα και στην Ευρώπη μέσα από το νέο της μοντέλο B-MAX. Είναι το σύστημα που απέσπασε τη διάκριση εφαρμογή της χρονιάς στο χώρο της αυτοκίνησης και των μεταφορών στο θεσμό Global Mobile Awards για το 2011.

Το SYNC περιλαμβάνει τη λειτουργία Emergency Assistance μέσω της οποίας οι επιβαίνοντας στο αυτοκίνητο μπορούν να καλέσουν απευθείας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος. Η λειτουργία Emergency Assistance της Ford ειδοποιεί τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετά από ένα ατύχημα στην τοπική γλώσσα και είναι το πιο προηγμένο σύστημα του είδους. Θα διατίθεται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλη την Ευρώπη και εκτός αυτής.

Πως ενεργοποιείται η συγκεκριμένη λειτουργία; Η ενεργοποίηση ενός αερόσακου ή η διακοπή παροχής καυσίμου θέτει σε λειτουργία μία κλήση έκτακτης ανάγκης, χρησιμοποιώντας ένα προ-ηχογραφημένο  μήνυμα μέσω του συνδεμένου κινητού τηλεφώνου Bluetooth του χρήστη. Το μήνυμα εκφωνείται στην τοπική γλώσσα σύμφωνα με τις συντεταγμένες GPS του οχήματος.

Εκτός όμως από την κλήση έκτακτης ανάγκης, το SYNC μπορεί επίσης να διαβάζει εισερχόμενα γραπτά μηνύματα SMS από συμβατά κινητά τηλέφωνα. Συνεργάζεται με πληθώρα συμβατών music players, όπως iPod και USB flash drives. Το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τις καταχωρήσεις του τηλεφωνικού καταλόγου, ενώ η αναζήτηση μουσικών αρχείων μπορεί να γίνεται ανά είδος, ερμηνευτή, άλμπουμ, τραγούδι ή  playlist χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Η θύρα USB επιτρέπει επίσης την αναβάθμιση λογισμικού για μελλοντικές βελτιώσεις και λειτουργίες.

Το SYNC θα υποστηρίζει 19 γλώσσες, ενώ μπορεί να αναγνωρίζει μέχρι στιγμής 10.000 φωνητικές εντολές (μια πολύ καλή εμπειρία στην εμπειρία που προσφέρει το SYNC μπορείς να πάρεις από τα σχετικά βίντεο που θα βρεις πιο κάτω).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...