Αναβαθμισμένο σύστημα Opel FlexFix

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι τέσσερα ποδήλατα

  • -
  • -

Το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix δεύτερης γενιάς παρουσίασε η Opel. Το νέο FlexFix μπορεί να μεταφέρει μέχρι τέσσερα ποδήλατα και αρχικά διατίθεται στα Astra Sports Tourer και Zafira Tourer. Το καινοτόμο σύστημα - αποκλειστικότητα της Opel -είναι ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα και προσφέρει άνεση στη μεταφορά ποδηλάτων για μεγαλύτερη απόλαυση στις διακοπές ή σε αποδράσεις στην εξοχή.

Το νέο στοιχείο στο αναβαθμισμένο σύστημα Opel FlexFix είναι το κιτ προέκτασης με αντάπτορα που κουμπώνει για τη μεταφορά δύο ακόμα ποδηλάτων βάρους 20 kg το καθένα. Το βασικό τμήμα του Opel FlexFix που προσφέρεται στα Astra Sports Tourer και Zafira Tourer είναι σχεδιασμένο για τη μεταφορά δύο ποδηλάτων, όπως στην περίπτωση των Corsa, Meriva, Astra και Antara, μόνο που έχει αυξημένη ικανότητα μεταφοράς φορτίου. Έτσι, το πρώτο και το δεύτερο ποδήλατο μπορούν να ζυγίζουν μέχρι 30 kg το καθένα (αντί 20 kg όπως ίσχυε μέχρι τώρα). Αυτό διευκολύνει τη μεταφορά ηλεκτρικών ποδηλάτων που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα, αν και αρκετά βαρύτερα. Σε συνδυασμό με την προέκταση για 2 ακόμη ποδήλατα, η συνολική ικανότητα μεταφοράς φορτίου είναι 80 kg. Ειδικές βάσεις με ελαστικά ένθετα συγκρατούν με ασφάλεια τα ποδήλατα στη θέση τους, ενώ το νέο σύστημα σχάρας κλειδώνει για προστασία από τους κλέφτες όταν το όχημα είναι σταματημένο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του FlexFix δεύτερης γενιάς είναι ότι, ακόμα και με πλήρες φορτίο, επιτρέπει το άνοιγμα του πορτμπαγκάζ, παρέχοντας άμεση πρόσβαση στο χώρο αποσκευών.

 

Άλλα πλεονεκτήματα του FlexFix

  • Σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων πλήρως ενσωματωμένο στο όχημα.
  • Η σχάρα μετακινείται πολύ εύκολα και ρυθμίζεται με το χέρι χωρίς να απαιτούνται εργαλεία. Όταν δεν χρησιμοποιείται, εξαφανίζεται στον πίσω προφυλακτήρα.
  • Αντίθετα με άλλα συστήματα που απαιτούν από το χρήστη να ανεβάσει το ποδήλατο ψηλά, η σχάρα FlexFix βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το έδαφος, διευκολύνοντας τη φόρτωση.
  • Αντίθετα με συστήματα που βασίζονται σε σχάρες οροφής, το όχημα δεν έχει περιορισμό ταχύτητας 120 km/h, καθώς τα ποδήλατα μεταφέρονται πίσω. 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...