Ξεκίνησε η ιερή φλόγα για το Λονδίνο

Η BMW επίσημος χορηγός της Λαμπαδηδρομίας

  • -
  • -

Με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ναό της Ήρας μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των Αγώνων του Λονδίνου. Η εκδήλωση γνώριμη από τηλεοράσεως,  ωστόσο η δια ζώσης επαφή στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας δίπλα στον Κρόνιο λόφο, σε φέρνει πιο κοντά στο πνεύμα της εκεχειρίας και του ευ αγωνίζεσθε. Μπορεί μέσα στα στάδια σε λίγους μήνες όλα αυτά να ακούγονται παράταιρα, όμως αυτή η σπουδαία μες την απλότητά της τελετή, θυμίζει στην ανθρωπότητα τις αρχές του Ολυμπισμού.

Τη στιγμή που το πολιτικό προσκήνιο αναζητά την τύχη των διερευνητικών εντολών, η Αρχαία Ολυμπία στέλνει την πιο όμορφη εικόνα της Ελλάδας στην υφήλιο. Η επίκληση στον Απόλλωνα, από την Πρωθιέρεια να στείλει τις ακτίνες του ήλιου ακούστηκαν σχεδόν εκκωφαντικά στην απόλυτη ησυχία του αρχαίου σταδίου. Μπορεί φέτος η παρουσία των επισκεπτών να ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη, ωστόσο όλα πήγαν στην εντέλεια. Ακόμη κι όταν το ελαφρύ αεράκι έσβησε τη φλόγα που έκαιγε μέσα στον κρατήρα στα χέρια της Εστιάδας, επανήλθε η τάξη υπό τις επευφημίες του κόσμου. Ο αμφιθαλής παις πήρε το κλαδί από την Ιερά Άλτι, τον κότινο, σύμβολο νίκης και τιμής. Στο χώρο του αρχαίου σταδίου πραγματοποιήθηκε κατόπιν το υπόλοιπο τελετουργικό με τις Ιέρειες να εκτελούν τη χορογραφία «Ο Χορός των Νυμφών» εμπνευσμένη από την αρχαιότητα και τους δεκατέσσερις νέους στον «Άοπλο Πυρρίχιο» ο οποίος προς έμφαση της εκεχειρίας εκτελείται από χορευτές χωρίς όπλα. Οι ομιλίες των επισήμων τυπικές όπως πάντα για να μην μπούμε ότι η φωνή του Αλέξη Κωστάλα στα μεγάφωνα ήταν εκ των ουκ άνευ. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, πρωταθλητής μας στην κολύμβηση, παρέλαβε τη δάδα ως πρώτος λαμπαδηδρόμος στη διαδρομή των 2900 χιλιομέτρων που θα γίνουν στη χώρα μας μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες καθοδόν προς το Λονδίνο. Η φλόγα από χέρι σε χέρι θα φτάσει από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι τους Κήπους του Έβρου και από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Καστελόριζο για να παραδοθεί στους διοργανωτές στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 17 Μαΐου.

Μπορείτε να δείτε τη διαδρομή που ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα εδώ.

Η BMW Group Hellas για τις ανάγκες μετακίνησης της λαμπαδηδρομίας παραχώρησε έναν στόλο αυτοκινήτων υποστηρίζοντας το κοινό όραμα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή,  ένα όραμα για τη βιωσιμότητα και την διαρκή εξέλιξη. Κύριο γνώμονας αποτελεί η υποστήριξη του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι διαγωνίζονται ατομικά και συλλογικά, προωθώντας τα ιδεώδη του ολυμπιακού πνεύματος. Τα περισσότερα μοντέλα της μάρκας θα χρησιμοποιηθούν από τη διοργάνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, ενώ μία τροποποιημένη X5 xDrive 35i θα μεταφέρει το βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας.
Η BMW θα είναι ο Αυτοκινητιστικός Εταίρος και Εταίρος Βιωσιμότητας παρέχοντας στην οργανωτική επιτροπή του Λονδίνου περισσότερα από 4000 αυτοκίνητα καλύπτοντας κάθε ανάγκη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...