Ποδήλατο εν δράσει στη Λευκωσία

Το σύστημα EasyBike και την Κύπρο

  • -
  • -

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρόγραμμα «Ποδήλατο εν δράσει», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες και επισκέπτες της Λευκωσίας της Κύπρου να μετακινηθούν οικολογικά και οικονομικά χρησιμοποιώντας το ποδήλατο.

Οι δήμοι της Λευκωσίας προχώρησαν σε συνεργασία για την εγκατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Κύπρου του συστήματος EasyBike που εγκατέστησε η Ελληνική εταιρεία BrainBox από τη Θεσσαλονίκη. Το σύστημα αποτελείται από 27 σταθμούς μίσθωσης ποδηλάτων που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας και φιλοξενούν 330 ποδήλατα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο bikesharing που έχει γίνει στην νοτιοανατολική Ευρώπη και από τα πιο προηγμένα ανάλογα τεχνικά έργα καθώς εκτός από τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, αξιοσημείωτο είναι ότι στο σύνολο των σταθμών μίσθωσης υπάρχει η δυνατότητα χρήσης πιστωτικής κάρτας. Σύντομα θα ξεκινήσει και η λειτουργία της ηλεκτρονικής κάρτας, την οποία θα χρησιμοποιούν φοιτητές και κάποιες άλλες ομάδες πολιτών.

Παρόμοιο σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων έχει εγκαταστήσει με επιτυχία η BrainBox σε Κέρκυρα και Ναύπακτο. Το σύστημα της Λευκωσίας είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, παρακολουθείται ηλεκτρονικά από ειδικό λογισμικό διαχείρισης και οι σταθμοί διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης μέσω καμερών.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...