Διάκριση για το φωτισμό AFL της Opel

Περιορίζει τα ατυχήματα λέει ο EuroNCAP

  • -
  • -

Το βραβείο της κατηγορίας Advanced (των συστημάτων υποστήριξης της ασφάλειας) απέσπασε η Opel για το σύστημα φωτισμού AFL (Adaptive Forward Lighting) που βελτιώνει την ασφάλεια σύμφωνα με τον οργανισμό Εuro-NCAP. Το συγκεκριμένο σύστημα συνδυάζει το δυναμικό φωτισμό στις στροφές καθώς και τις διασταυρώσεων, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Αν και η κυκλοφορία στους δρόμους τη νύχτα εμφανίζεται μειωμένη κατά 33%, ο αριθμός θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων τις νυχτερινές ώρες ή όταν αρχίζει να πέφτει το σκοτάδι είναι διπλάσιος σε σχέση με την ημέρα.

Έρευνα που έγινε υπό την αιγίδα του Γερμανικού Ινστιτούτου Έρευνας Αυτοκινητόδρομων αποκαλύπτει ότι οι οδηγοί ηλικίας άνω των 40 υποφέρουν από μειωμένη όραση το βράδυ και από αυξημένη ευαισθησία στην αντανάκλαση.

Η γερμανική εταιρεία ήταν η πρώτη που έφερε το AFL στην αγορά το 2002 και πλέον διατίθεται στα Corsa, Meriva και Zafira, ενώ το σύστημα AFL+ - με οκτώ επιπλέον αυτόματες λειτουργίες φωτισμού – προσφέρεται στα Astra, Insignia και Zafira Tourer. Το AFL+ διασφαλίζει βέλτιστη ορατότητα υιοθετώντας προβολείς εκκένωσης αερίου bi-xenon με μεταβλητό πλάτος, κατεύθυνση και εμβέλεια δέσμης για ασφαλή οδήγηση στην πόλη, σε περιοχές πεζών, επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους. Περιλαμβάνει φωτισμό αντίξοων καιρικών συνθηκών, δυναμικό φωτισμό στροφών, φωτισμό διασταυρώσεων, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και φώτα ημέρας με λυχνίες LED. Αισθητήρες και λογισμικό παρακολουθούν συνεχώς τον περιβάλλοντα χώρο, την κυκλοφορία και τις καιρικές συνθήκες ώστε να ενεργοποιείται κάθε φορά η κατάλληλη λειτουργία φωτισμού.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...