Η Mitsubishi στο 42ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

Υβριδικό SUV, προπομπός του νέου Outlander

  • -
  • -

Εκτός από το νέο Colt, μια ακόμη πρεμιέρα της Mitsubishi στο Τόκιο, στα πλαίσια της green στρατηγικής της, είναι το Concept PX-MiEV ΙΙ. Πρόκειται για την εξέλιξη του SUV που πρωτοείδαμε το 2009 και το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα υβριδικό plug-in σύστημα κίνησης με 2 ηλεκτροκινητήρες και έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα. Ουσιαστικά πρόκειται για τον μελλοντικό αντικαταστάτη του Outlander, στην υβριδική εκδοχή του, που υπόσχεται αυτονομία μεγαλύτερη των 800 km, τα 50 από τα οποία θα μπορούν να γίνουν αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες. Ανάλογα με την κατανάλωση ηλεκτρισμού και τη φόρτιση της μπαταρίας, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τον βενζινοκινητήρα σαν γεννήτρια, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κίνηση των τροχών εάν χρειαστεί. Από ένα μπουτόν, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει Battery Drive Mode όταν θέλει αθόρυβη και χωρίς ρύπους οδήγηση (με επαρκή φόρτιση της μπαταρίας) σε κατοικημένες περιοχές ή σε επαρχιακούς δρόμους, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ισχύ. Ακόμα, μπορεί να επιλέξει Battery Charge Mode εν κινήσει, ελέγχοντας την κατανάλωση της μπαταρίας και χρησιμοποιώντας τον βενζινοκινητήρα ως γεννήτρια για φόρτιση. Επιπλέον, μία πρίζα στο αυτοκίνητο επιτρέπει την παροχή ηλεκτρισμού αποθηκευμένου στις μπαταρίες προς τις ηλεκτρικές συσκευές π.χ. στο κάμπινγκ ή σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, ή εκτελώντας χρέη πηγής ισχύος έκτακτης ανάγκης. Ένα ακόμα στοιχείο του MITSUBISHI Concept PX-MiEV ΙΙ, εκτός από τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα του, είναι το σύστημα κίνησης που συνδυάζει ένα νέο σύστημα τετρακίνησης μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων, με το προηγμένο S-AWC (Super-All Wheel Control) του Lancer Evolution X.

Στο περίπτερο της Mitsubishi Motors θα εκτίθεται επίσης το ελαφρύ επαγγελματικό ηλεκτρικό MINICAB-MiEV που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά φέτος το Δεκέμβριο και το i-MiEV νέας γενιάς. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το γνωστό μας ASX με νέο κινητήρα 1.8 MIVEC που υιοθετεί την τεχνολογία Auto Stop & Go (AS&G) και το Pajero με ένα νέο, ‘καθαρό’ κινητήρα diesel.

 

Ηλεκτρικές λύσεις και για το… σπίτι

Το περίπτερο της Mitsubishi θα φιλοξενεί ακόμη το MiEV House, μία φιλοσοφία «έξυπνου σπιτιού» που απαντά στο πρόβλημα της ενέργειας και της παγκόσμιας θερμότητας με διαχείριση ενέργειας μεταξύ σπιτιού, «έξυπνων ηλεκτρικών συσκευών», υβριδικών οχημάτων EVs/plug-in hybrid vehicles (PHEV) και «έξυπνων δικτύων ηλεκτρισμού» ταυτόχρονα μέσω των συστημάτων HEMS (Home Energy Management System) και EIS (Electric Vehicle Integration System) της MMC. Το HEMS κάνει πιο άνετη τη ζωή στο σπίτι, καθώς παρακολουθεί συνεχώς τη διαθέσιμη ισχύ και την κατανάλωση, βελτιστοποιώντας και τις δύο, δίνοντας απάντηση στην έλλειψη ενέργειας και το κόστος ηλεκτρισμού (διαφορετικά τιμολόγια). Όταν είναι συνδεδεμένο με ένα ‘smart home’ με HEMS, το EIS παρακολουθεί συνεχώς τη χρήση και την απόδοση της μπαταρίας του EV/PHEV (που διαφέρει, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης του EV/PHEV), προωθεί αυτές τις πληροφορίες στο HEMS, το οποίο στη συνέχει βελτιστοποιεί τη φόρτιση από το σπίτι ώστε το EV/PHEV να έχει πάντα αρκετή ενέργεια.

Εκτός του MiEV House θα υπάρχει και το MiEV Café, ένας χώρος χαλάρωσης που τροφοδοτείται από τη μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος παρκαρισμένου ακριβώς δίπλα. Το ηλεκτρικό όχημα θα παρέχει ισχύ στο MiEV Café μέσω μιας συσκευής βαρέως τύπου (που επίσης θα εκτίθεται στο Τόκιο) - μέχρι 1500W από τις μπαταρίες των EV και PHEV. Η συσκευή θα αρχίσει να πωλείται στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους.

 

Προδιαγραφές Concept PX-MiEV

Συνολικό μήκος

4660 mm

Συνολικό πλάτος

1830 mm

Συνολικό ύψος

1680 mm

Επιβάτες

5

Ηλεκτροκινητήρες

(μπροστά και πίσω)

Τύπος

Σύγχρονοι, μόνιμου μαγνήτη

Μέγιστη ισχύς

60kW each

Κινητήρας

Τύπος

2.0L MIVEC 4-cylinder

Ισχύς γεννήτριας

70kW

Στόχος αυτονομίας ηλεκτροκίνησης

> 50 km

Στόχος συνολικής αυτονομίας

> 800 km

Στόχος συνολικής απόδοσης καυσίμου

> 60 km/L

Σύστημα μετάδοσης κίνησης

4WD με S-AWC, δύο ηλεκτροκινητήρες

Ελαστικά

235/55R18

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...