“24 Ώρες Ελλάδα” - Ο Αγώνας

66 ιστορικά οχήματα - 960 km ασφάλτινων και χωμάτινων διαδρομών

  • -
  • -

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό διεξήχθη ο αγώνας “24 Ώρες Ελλάδα” που διοργάνωσε με επιτυχία για 14η χρονιά ο ΣΙΣΑ. Ο αγώνας, που ανήκε στην κατηγορία Regularity, εκκίνησε το πρωί του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου από τις Αχαρνές και ολοκληρώθηκε 24 ώρες μετά στον Ωρωπό. Νικητές του αγώνα ήταν για ακόμα μία φορά οι Γιάννης Κατσαούνης - Μαθιός Μανσόλας με την Porsche 911 του 1965, οι οποίοι σε διαδρομή σχεδόν 1.000 km συγκέντρωσαν μόλις 11 βαθμούς ποινής. Εδώ να σημειώσουμε ότι οι Μπέντας Βασίλης - Γεωργάκας Κωστής με Ford Escort MK1 του 1968 προηγούνταν μέχρι τα Αντίκυρα (τελευταία ανασυγκρότηση πριν τον τερματισμό), αλλά μια μηχανική βλάβη τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν.

Τα 66 πληρώματα έπρεπε να καλύψουν 960 km έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα 50 km/h. Η χάραξη περιελάμβανε εξαιρετικές διαδρομές που παλαιότερα είχαν χρησιμοποιηθεί και στο Ράλλυ Ακρόπολις: τεχνικές, απαιτητικές και προκλητικές, καθιστώντας κατά γενική ομολογία τον αγώνα ως τον πλέον απαιτητικό και δύσκολο του είδους. Εκτός της κόπωσης από την πολύωρη οδήγηση, τα πληρώματα έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής, ιδιαίτερα στο μεγάλο και νυχτερινό σκέλος στο οποίο υπήρχαν και 20 km περίπου σε χώμα, όπου τα κλασικά αυτοκίνητα έπρεπε να προφυλαχτούν από ζημιές. Σε αυτό το κομμάτι, που περιελάμβανε και τμήμα της γνωστής ειδικής του Ταρζάν, ήταν που κρίθηκαν πολλά όσον αφορά τον αγώνα. Ένα από τα πιο ευχάριστα σημεία του αγώνα ήταν το μεγάλο πάρτι που στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με την συμβολή του Δήμου Καρδίτσας. Εκεί, οι αγωνιζόμενοι είχαν μια τρίωρη ανάπαυλα ενώ παράλληλα ο κόσμος θαύμασε από κοντά τα κλασικά αυτοκίνητα. Μάλιστα ο κόσμος ήταν τόσο πολύς που σε κάποιους το κλίμα θύμισε τα πρώτα Ιστορικά Ακρόπολις.

Ο αγώνας “24 Ώρες Ελλάδα” ολοκληρώθηκε και τυπικά το απόγευμα της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου στα γραφεία του ΣΙΣΑ, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την απονομή των κυπέλλων στους νικητές κάθε κατηγορίας. Εκεί δώθηκε και το ραντεβού για το 15ο “24 Ώρες Ελλάδα” το 2012.

 

24 ώρες Ελλάδα 2011

Αποτελέσματα

Γενική κατάταξη

Κατηγορίες

 

Χορηγοί του αγώνα ήταν: ο Δήμος Καρδίτσας, το Κέντρο Ελαστικών-Ζαντών Σταυράκης, το Ξενοδοχείο Αλκυωνίς, η Εταιρεία SP Tableware, το Home Factory Outlet και η Red Bull

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...