Μέρες αυτοκινήτου και χαράς

Goodwood Festival of Speed

  • -
  • -

Αυτές είναι εμπειρίες που δεν έχουμε στη χώρα μας. Γιατί δεν τις έχουμε; Η απάντηση είναι απλή, δεν έχουμε την ανάλογη κουλτούρα! Καλά τόσο σημαντικό είναι το ετήσιο Goodwood Festival of Speed; Περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε, γιατί δεν είναι μια ακόμα συνάθροιση πλουσίων προς επίδειξη περιουσιακών στοιχείων. Αντίθετα είναι μια γιορτή, ένα πάρτι, όπου οι άνθρωποι κάθε τάξης και οικονομικής επιφάνειας συναντούνται, ακούνε μουσική, τρώνε και πίνουν, περνούν μια μέρα στην εξοχή ΚΑΙ βλέπουν, ακούν και μυρίζουν το αυτοκίνητο.

Είναι διαφορετική η αντίληψη, είναι διαφορετικό το υπόβαθρο. Οι άνθρωποι εδώ δεν έρχονται απλά να θαυμάσουν, αλλά να γευτούν αυτό που αγαπάνε. Δεν υπάρχουν διαγωνισμοί, ή επιδείξεις, ή οποιοδήποτε βραβείο, απλά θεματικά πάρκα, όπου συνήθως συγκεντρώνονται ομοειδή… αντικείμενα για την καλύτερη κατανόηση του ίδιου του αυτοκινήτου.

Φέτος για παράδειγμα την τιμητική της είχε η Jaguar E-Type που έκλεισε 50 χρόνια ζωής καθώς και οι αγώνες INDY που αισίως κατοστάρισαν.

Ίσως και εμείς κάποτε αποκτήσουμε μια γιορτή για το αυτοκίνητο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...