Celica 800 ίππων η ταχύτερη στο Goodwood

Με Nitro στο φετινό φεστιβάλ

  • -
  • -

Με χρόνο 48,07 δευτερόλεπτα η βελτιωμένη Celica των 800ps απέσπασε την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας στη πίστα του Goodwood. Στο μεγάλο πάρτι της αυτοκίνησης που γίνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία παρελαύνουν όλοι οι φίλοι του Motorsport.

Το αυτοκίνητο οδήγησε και προετοίμασε ο δύο φορές νικητής του Βρετανικού Πρωταθλήματος Ράλι, Jonny Milner. Ο Milner είχε χάσει στο νήμα τις προηγούμενες χρονιές και επέστρεψε το 2011 βελτιώνοντας την απόδοση της Celica κατά 100ps. Η πίστα έχει μήκος 1,6 μίλια και υψομετρική διαφορά 100 μέτρων από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό και υποβάλλει σε σκληρή δοκιμασία την ικανότητα συγκέντρωσης και ταχύτητας μερικών από τους κορυφαίους οδηγούς και αναβάτες του κόσμου. Ο Milner σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο από τα 200 αυτοκίνητα που είχαν λάβει μέρος στο τριήμερο φεστιβάλ.

Βασισμένο στην έκτη γενιά Celica, το αυτοκίνητο του Milner έχει βάρος μόλις 1050kg. Για καλύτερη κατανομή βάρους, η θέση του οδηγού έχει μετακινηθεί προς τα πίσω κατά 30 εκατοστά περίπου, ενώ το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου έχει χαμηλώσει, αφού σηκώθηκαν οι θόλοι των τροχών και οι άνω βάσεις των αναρτήσεων. Το επίπεδο πάτωμα και ο πίσω διαχύτης συμβάλλουν στην καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Ο κινητήρας προέρχεται από μια επιτυχημένη έκδοση Corolla WRC, αλλά τώρα με τη βοήθεια του υπερτροφοδότη Rotrex, η μέγιστη ισχύς υπερβαίνει τα 800ps, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει σύστημα ψεκασμού νίτρο για τη ελάττωση της υστέρησης του turbo κατά την επιτάχυνση στην εκκίνηση. Τα πολύ μαλακά ελαστικά slick προδιαγραφών rallycross της Michelin έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μεταφορά της ιπποδύναμης στο δρόμο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...