Τι κάνω αν δω κλήση της Τροχαίας στο παρμπρίζ;

Αν πάρκαρες σε σημείο που απαγορεύεται ή κάνεις άλλη παράβαση και δεις κλήση στο παρμπρίζ από την Τροχαίας, πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα.

  • -
  • -

Οι κλήσεις από τα κλιμάκια της Τροχαίας, το τελευταίο διάστημα «πέφτουν βροχή». Καθημερινά, βεβαιώνονται χιλιάδες παραβάσεις κυρίως για παράνομη στάθμευση. Αν είσαι ένας από τους οδηγούς που μόλις αντίκρισες το ροζ χαρτάκι πάνω στο παρμπρίζ, τότε πρέπει να κάνεις συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να μην έχεις μπλεξίματα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/87d1245cd970c8efa4eb17fedbb79dcc.jpeg

Πάνω στο χαρτάκι το οποίο φέρει τη σφραγίδα της ελληνικής αστυνομίας ή της δημοτικής, ανάλογα με το ποιος βεβαίωσε την παράβαση, αναγράφεται φυσικά το ποσό του προστίμου, το οποίο ποικίλει ανάλογα την επικινδυνότητα της παράβασης. Η προθεσμία πληρωμής είναι 2 μήνες από τη βεβαίωση της παράβασης.

Πού πληρώνω την κλήση

Οι τρόποι εξόφλησης του προστίμου είναι οι εξής: Είτε σε κατάστημα ΕΛΤΑ ή στο Ταμείο του Δήμου όπου έγινε η παράβαση. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής και στο ταμείο ή τα αντίστοιχα μηχανήματα συναλλαγών ενός καταστήματος τραπέζης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/112de42b15fa925d8b833242d5e83faf.jpg

Βέβαια, ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος, είναι μέσω myTaxisnet ή web banking. Η διαδικασία γίνεται με τον παρακάτω τρόπο:

  • Εισέρχεσαι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και επιλέγεις «myTaxisnet»
  • Πληκτρολογείς τους προσωπικούς σου κωδικούς Taxisnet για να μπεις στην υπηρεσία
  • Επιλέγεις “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση”
  • Στην αριστερή στήλη επιλέγεις “Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή” και βρίσκεις την ταυτότητα της οφειλής σου
  • Επιλέγεις “Εξόφληση” αν θες να πληρώσεις με τον αριθμό της κάρτας σου ή μπαίνει στο e-banking σου για να πληρώσεις χρησιμοποιώντας τον αριθμό ταυτότητας οφειλής

Πρέπει να παραδώσω πινακίδες;

Αν πάνω στην κλήση αναγράφεται πως απαιτείται η προσκόμιση των πινακίδων κυκλοφορίας, τότε δεν υπάρχει επιλογή. Αφού πληρώσεις το πρόστιμο, τότε πρέπει να επισκεφθείς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου έγινε η παράβαση και να δώσεις τις πινακίδες στην αρμόδια υπηρεσία.

Δείτε ακόμη: Ελλάδα: H νέα απάτη στις κλήσεις του παρμπρίζ - Μην πληρώσεις ποτέ

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/40c9b0437af7ae94bcdaab8fe17b0250.jpg

Τις δύο πινακίδες κυκλοφορίας – αν δεν έχουν αφαιρεθεί από τα κλιμάκια της Τροχαίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας - θα τις βγάλεις και θα τις παραδώσεις ο ίδιος. Όσο για τον χρόνο που θα κρατηθούν από την αστυνομία, εξαρτάται από την παράβαση. Για παράδειγμα, η παράνομη στάθμευση επισύρει αφαίρεση των πινακίδων από 10 έως 60 ημέρες, ανάλογα τη βαρύτητα της παρανομίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...