Η AVIN υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα

Προώθηση της Οδικής Ασφάλειας

  • -
  • -

Η Avin Oil υπέγραψε για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011, στα γραφεία του Υπουργείου Μεταφορών, υποδομών και Δικτύων παρουσία του Υφυπουργού κου. Σπύρου Βούγια και του κου. Αργύρη Περουλάκη προϊστάμενου Επικοινωνίας για την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2004, με στόχο τα μέλη της να συμβάλλουν στη  μείωση του αριθμού των θανάτων από ατυχήματα στους δρόμους, σηματοδοτώντας μία νέα περίοδο δέσμευσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω  του προγράμματος, τα μέλη της Χάρτας εφαρμόζουν καινοτόμες ενέργειες για την προώθηση των μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας ανταλλάσσουν ιδέες και πρακτικές προκειμένου να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, και αξιολογούν τα αποτελέσματα και την πρόοδο σε σχέση με τους αρχικούς στόχους.

Η Avin αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ευθύνης της στον τομέα των οδικών μεταφορών και στο πλαίσιο της συνεχούς και αποτελεσματικής προσπάθειάς της για τη μείωση των ατυχημάτων εφαρμόζει συστηματικά προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης που έχουν πολλούς αποδέκτες, αφού όπως υποστηρίζει, ο όγκος και η φύση του μεταφορικού έργου που σχετίζονται με την εμπορία πετρελαιοειδών, συνεπάγονται ευθύνες για όλους τους φορείς του κλάδου.

 

Προγράμματα της Avin Oil

Τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στη δέσμευση της Avin στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας αφορούν ενδεικτικά:

Συνεχές πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα την αμυντική και ασφαλή οδήγηση. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους οδηγούς βυτιοφόρων, και σε όλο το προσωπικό της εταιρίας που οδηγεί κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

Αξιολόγηση δρομολογίων και επιλογή αυτών με την μικρότερη επικινδυνότητα.

Τακτικές αξιολογήσεις των μεταφορέων, χρησιμοποιώντας μια σειρά κριτηρίων, με προτεραιότητα τις επιδόσεις τους στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Πρόγραμμα παρακολούθησης οδηγών για την διαπίστωση της τήρησης των κανόνων.

Χορηγίες προγραμμάτων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...