Αττική: Σε ποιον δρόμο καταργούνται 6 φανάρια – Τι νέο θα δούμε το 2025

Το 2025 στην Αττική θα παραδοθεί η πιο σύγχρονη σήραγγα της Ευρώπης. Κατασκευάζεται σε κεντρικό δρόμο και βάζει τέλος σε 6 φανάρια.

  • -
  • -

Το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού βρίσκεται υπό εξέλιξη. Δεκάδες συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να δημιουργήσουν μια από τις πιο σύγχρονες υπόγειες διαδρομές της Ευρώπης, έναν δρόμο που θα αναβαθμίσει τα Νότια Προάστια.

siragga

Ο λόγος για την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του Αγίου Κοσμά, ένα έργο που ουσιαστικά θα ενοποιήσει το παραλιακό μέτωπο με το πολυδιαφημισμένο πάρκο του Ελληνικού, το οποίο έχει αναλάβει η Lamda Development. Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1.300 μέτρα, εκ των οποίων έχουν σκαφθεί πάνω από τα 2/3 και έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση πλάκας βάσης.

6 λωρίδες κυκλοφορίας στην παραλιακή

Η σήραγγα της Ποσειδώνος θα εκτείνεται από την παραλία του Αλίμου έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, έχοντας έξι λωρίδες κυκλοφορίας – τρεις σε κάθε ρεύμα. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 και θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

siragga

Από τα συνολικά 1.500 μέτρα, τα 1.300 μ. θα αφορούν το υπόγειο τμήμα και τα υπόλοιπα 200 μ. τις προσβάσεις. Οι λωρίδες κυκλοφορίας θα είναι 3 ανά κατεύθυνση και το ανώτατο όριο ταχύτητας τα 70 km/h. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της κατασκευής ωστόσο, είναι πως, όταν ολοκληρωθεί το έργο δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Λεωφόρου και θα επιλεχθεί ένα βράδυ για να «κουμπώσει» ο υφιστάμενος άξονας με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

Δείτε ακόμη: Η νέα δίδυμη σήραγγα της Ελλάδας – Έχει μήκος 2.200 μέτρα

Όταν δοθεί στην κυκλοφορία η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος, τα οχήματα θα διέρχονται χωρίς καθυστερήσεις, ειδικά τις ώρες αιχμής. Με βάση τις μελέτες, ο χρόνος μετακίνησης στη συγκεκριμένη λεωφόρο θα μειωθεί σημαντικά. Από τη διαδρομή θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φανάρια και τα οχήματα θα κινούνται χωρίς να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

siragga

Τα έργα ανάπλασης του Ελληνικού, εκτός από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, το Μητροπολιτικό Πάρκο, τα δίκτυα υποδομών και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, περιλαμβάνουν πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους μήκους άνω των 50 χιλιομέτρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...