Ζήσε μια μέρα στο πιο άγριο ποτάμι της Αθήνας

Ανοιχτές οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Κανόε-Καγιάκ από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 17 Απριλίου.

  • -
  • -

Μια μοναδική εγκατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που δυστυχώς, λόγω της ελληνικής γραφειοκρατείας, παραμένει μερικώς αξιοποιήσιμη ανοίγει τις πύλες της για το κοινό από την επόμενη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου έως και τις 17 Απριλίου.  Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Κανόε-Καγιάκ στα πλαίσια της εκδήλωσης «Ημέρες Άθλησης και Ψυχαγωγίας 2011» προσκαλούν για 40 περίπου ημέρες το ελληνικό κοινό να ζήσει έστω και μια μέρα στο πιο άγριο ποτάμι της Αθήνας και να μυηθεί στα μυστικά αθλημάτων και δράσεων όπως το Κανόε-Καγιάκ, του Rafting και των διθέσιων φουσκωτών.

Στη διάρκεια αυτών των ημερών, οι εγκαταστάσεις θα φιλοξενήσουν τις προπονήσεις έντεκα εθνικών ομάδων Κανόε-Καγιάκ από την Ευρώπη, περίπου 2.500 μαθητές από διάφορα σχολεία του νομού Αττικής, καθώς επίσης και το κοινό, που θέλει να ενημερωθεί για τα αθλήματα, συμμετέχοντας σε κάποιο από αυτά.

Στόχοι της εκδήλωσης, όπως τα ανέλυσαν οι άνθρωποι της εταιρείας «Πάρκο Αναψυχής & Αθλητισμού Ελληνικού Α.Ε.», στη σημερινή συνέντευξη Τύπου είναι:

-       Η αξιοποίηση της αθλητικής χρήσης της Ολυμπιακής εγκατάστασης

-       Η δυνατότητα γνωριμίας & ενημέρωσης των μαθητών για το Ολυμπιακό Άθλημα του Κανόε-Καγιάκ-Σλάλομ και η προσέλκυση «μελλοντικών» αθλητών και αθλητριών.

-       Η προετοιμασία των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων εν όψει των μελλοντικών διεθνών αγώνων του αθλήματος

-       Η γνωριμία και ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες ορμητικών νερών Καγιάκ-Rafting.

H εκδήλωση «Ημέρες Άθλησης και Ψυχαγωγίας 2011» τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ, ενώ στο διήμερο 26-27 Μαρτίου, στο πλαίσιό της, θα φιλοξενηθεί και το 13ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναλύθηκαν διεξοδικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία «Πάρκο Αναψυχής & Αθλητισμού Ελληνικού Α.Ε.», στην οποία έχει παραχωρηθεί για 30 χρόνια η έκταση των συγκεκριμένων Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για την ανάπτυξη θεματικού πάρκου που θα συμπληρώνει -με άλλες δράσεις και ήπια οικιστική δόμηση- τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Ειδικότερα, παρότι έχει υπογραφεί η σύμβαση από το 2007 δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμα οι απαραίτητες άδειες ώστε να προχωρήσει το έργο. Μια επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα απασχολήσει 1000 περίπου εργαζόμενους.

Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος για τον οποίο οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις λειτουργούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς ακόμα και η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ζημειογόνα για την εταιρεία.

Μέγας υποστηρικτής της εκδήλωσης «Ημέρες Άθλησης και Ψυχαγωγίας 2011»είναι η Vodafone, ενώ και το gocar.gr συμμετέχει ως χορηγός επικοινωνίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των ημερών αυτών μπορείτε να μάθετε στο επίσημο site.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...