Αττική: Μεγάλο πρατήριο θα διέλυε εκατοντάδες ΙΧ – Αντί για πετρέλαιο έβαζε μαζούτ!

Το συγκεκριμένο πρατήριο όχι απλά είχε νοθευμένο καύσιμο, αλλά έβαζε στα οχήματα των ανυποψίαστων οδηγών πραγματικό μαζούτ.

  • -
  • -

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ώρα, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μετέβησαν σε συγκεκριμένο πρατήριο σε κεντρική λεωφόρο στον Γέρακα, συνοδεία μάλιστα, ομάδας της ΟΠΚΕ. Η επιχείρηση είχε σφραγιστεί το περασμένο Σάββατο 8 Ιουνίου για 2 χρόνια, αφού κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως στις αντλίες δεν υπήρχε κανονικό πετρέλαιο κίνησης αλλά πετρέλαιο ναυτιλίας.

nothia

Η νοθεία έφτανε το απίστευτο ποσοστό του 95%. Με απλά λόγια, το πρατήριο υγρών καυσίμων προμήθευε τα οχήματα των ανυποψίαστων οδηγών με πετρέλαιο που προορίζεται για χρήση σε μικρά σκάφη, ταχύπλοα και ηλεκτρομηχανές μεγαλύτερων πλοίων, δηλαδή για βαρύ μαζούτ ναυτιλίας υψηλού θείου με ιξώδες. Προφανώς, με τέτοιο καύσιμο οι κινητήρες των αυτοκινήτων κινδύνευαν πολύ σοβαρά με καταστροφή.

Απαγόρευση προμήθειας καυσίμων από την ΑΑΔΕ

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ στη σχετική ενημέρωση, οι ελεγκτές επανήλθαν στο πρατήριο καθώς είχε πραγματοποιηθεί διάρρηξη σφραγίδων. Στον επανελέγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιαστεί οι σφραγίδες από 3 αντλίες και 2 δεξαμενές, ενώ είχαν αποκολληθεί οι αυτοκόλλητες πινακίδες που περιέγραφαν την αιτία της σφράγισης.

aade

 Άμεσα, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ με τη συνδρομή ομάδας της ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν εκ νέου φυσική καταμέτρηση των ποσοτήτων καυσίμων που βρίσκονταν στις δεξαμενές και τοποθέτησαν νέες σφραγίδες και αυτοκόλλητα.

Δείτε ακόμη: Πέτυχες πρατήριο με νοθευμένη βενζίνη. Πώς κάνεις καταγγελία;

Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν τα μέτρα δέουσας επιμέλειας, για την αυθημερόν διακοπή προμήθειας καυσίμων από όλες τις εταιρείες Εμπορίας και τα Διυλιστήρια προς το συγκεκριμένο πρατήριο, ενώ δρομολογήθηκε η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...