Οδηγός στην Ελλάδα κουβαλούσε 12.000 ευρώ σε μετρητά - Γιατί τον συνέλαβε η Αστυνομία;

Ο οδηγός του πολυτελούς γερμανικού SUV επιχείρησε να περάσει από τα ελληνικά σύνορα παράνομα προϊόντα. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε σε μετρητά πάνω από 12.000 ευρώ.

  • -
  • -

Στις χώρες της ΕΕ κανείς δεν επιτρέπεται να εισέλθει ή να εξέλθει, έχοντας σε ρευστό πάνω από 10.000 ευρώ, εάν δεν το δηλώσει στις τελωνειακές αρχές. Πρόσφατα, σε μεθοριακό σταθμό στη Βόρεια Ελλάδα, 63χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε να κουβαλά στο πολυτελές SUV το ποσό των 12.360 ευρώ, γεγονός που απαγορεύεται.

driver

Ο 63χρονος συνελήφθη και όπως αποδείχθηκε από την έρευνα δεν ήταν μόνο ότι είχε σε ρευστό αυτό το χρηματικό ποσό. Στο χώρο της ρεζέρβας είχε κρύψει επιμελώς 50 κιλά παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Δείτε ακόμη: Πόσα μετρητά επιτρέπεται να έχω στο αυτοκίνητο; Τι λέει ο νόμος

Τόσο τα παράνομα προϊόντα, όσο και τα χρήματα, κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Ο αλλοδαπός συνελήφθη για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί διάθεσης γεωργικών φαρμάκων στην αγορά και «μαύρου χρήματος».

metrita

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 50 κιλά παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • το χρηματικό ποσό των 12.360 ευρώ και
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Οι διαφυγόντες δασμοί που προκύπτουν από την παράνομη εισαγωγή των σκευασμάτων θα προσδιοριστούν από το αρμόδιο Τελωνείο. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...