Το φθηνό σκούτερ των… 20.500 ευρώ! Ο Ολάντ και η ροζ ιστορία που κρύβει

Με αυτό το σκούτερ της Piaggio, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έβγαινε κρυφά από το Ελιζέ. Το οδηγούσε ο ίδιος και πήγαινε να συναντήσει μια γυναίκα.

  • -
  • -

Πριν από ακριβώς 10 χρόνια, κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ μια σειρά φωτογραφιών που έδειχναν τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, να βγαίνει κάτω από άκρα μυστικότητα από το Παλάτι των Ηλυσίων. Ο ισχυρότερος άνδρας της Γαλλίας, φορούσε τζάκετ και κράνος και οδηγούσε ο ίδιος ένας γκρι σκούτερ.

Είχε επιλέξει αυτό το απλό όχημα για να μην γίνεται αντιληπτός και να επισκέπτεται την τότε ερωμένη του Ζουλί Γκαγιέ. Τη γυναίκα αυτή βέβαια, παντρεύτηκε λίγο αργότερα.

skooter

Το σκούτερ ήταν ένα Piaggio MP3 125 σε γκρι απόχρωση και άνηκε στην «Προεδρία της Δημοκρατίας». Πρόσφατα, το δίτροχο βγήκε σε δημοπρασία στο Château d'Artigny στο Μονμπαζόν. Ήταν καλυμμένο με τη γαλλική σημαία και κατάφερε να πιάσει το ποσό των 20.500 ευρώ.

Αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης ενός μουσείου αυτοκινήτων που ονομάζεται «Prestige et collection» στο Ζαλέ, στη δυτική Γαλλία. Όπως είπε ο κύριος Ντενίς Μπρεχερέ, το σκούτερ είναι κομμάτι της γαλλικής ιστορίας και θα το εκθέσει ανάμεσα στα 120 οχήματα που ήδη κατέχει, τα οποία χρονολογούνται από το 1922 έως σήμερα.

Δείτε ακόμη: Δίπλωμα μηχανής: Όλες οι κατηγορίες – Αναλυτικά τα παράβολα και τα κόστη

Το Piaggio έχει διανύσει περίπου 34.000 χιλιόμετρα και αυτήν τη στιγμή στην αγορά των μεταχειρισμένων πωλείται από το ποσό των 1.300 ευρώ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...