Το μαγευτικό νησί της Ελλάδας με τον μεγάλο σταρ– Θες 1.000 ευρώ με πλοίο

Το νησί των Δωδεκανήσων έχει διεθνή φήμη χάρη στα εκπληκτικά βράχια. Εκεί πηγαίνει κάθε χρόνο ένας σταρ της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όμως, κοστίζουν όσο ένας.. βασικός ελληνικός μισθός.

  • -
  • -

Για την Κάλυμνο έχουν ειπωθεί ύμνοι. Ο Jo Nesbo, ο πιο λαμπερός αστέρας στο διεθνές στερέωμα της αστυνομικής λογοτεχνίας, αποθεώνει το νησί των σφουγγαράδων σε κάθε ευκαιρία. Επισκέπτεται το ελληνικό νησί επί 10 συναπτά έτη, έχοντας αποκτήσει μάλιστα και το δικό του σπίτι.

kalimnos

Θεωρείται ο παράδεισος των αναρριχητών και αποτελεί καταδυτικό θέρετρο διεθνούς εμβέλειας. Τα τελευταία χρόνια, το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων έχει μετατραπεί σε ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όχι μόνο για την ποιότητα των ασβεστολιθικών της βράχων και τις 4.500 αναρριχητικές διαδρομές, αλλά και για τις φανταστικές παραλίες, τα καταπληκτικά τοπία, τα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά και την ποιότητα του φαγητού.

Η Κάλυμνος μαγνητίζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, έχοντας μια μοναδική ενέργεια. Ωστόσο, το να την προσεγγίσεις δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, τουλάχιστον μια μέση ελληνική οικογένεια.

Στον «θεό» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Για την Κάλυμνο υπάρχουν περίπου 5 εβδομαδιαία δρομολόγια από Πειραιά. Για να βρεις εισιτήρια και κυρίως καμπίνα, καλό είναι να κάνεις την κράτηση όσο το δυνατόν συντομότερα. Το δρομολόγιο διαρκεί από 8 ώρες και 30 λεπτά έως περίπου 12 ώρες, ανάλογα με τη διαδρομή που ακολουθεί το πλοίο.

kalimnos

Το ατού της Καλύμνου, είναι πως υπάρχουν απευθείας δρομολόγια για πολλά νησιά των Δωδεκανήσων, όπως η Ρόδος, η Κως, η Λέρος και η Νίσυρος, αλλά και για τις τουρκικές ακτές, οπότε έχει τη δυνατότητα να οργανώσει εύκολα ένα island hopping.

Βέβαια, για να φτάσεις στην Κάλυμνο, το κόστος είναι αρκετά μεγάλο. Κατά την πρόσφατη αναζήτησή μας σε γνωστή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αντιληφθήκαμε πως για την «καρδιά» του καλοκαιριού, οι τιμές των εισιτηρίων είναι σχεδόν απαγορευτικές.

kalimnos

Ειδικότερα, μια οικογένεια με 2 ενήλικες και 2 παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, για να μεταβεί στο νησί με ΙΧ μεσαίου τύπου τον Αύγουστο, πρέπει να δώσει το απίστευτο ποσό των 720.50 ευρώ. Το εκπληκτικό της υπόθεσης, πως αυτή η τιμή δεν περιλαμβάνει καμπίνα αλλά κατάστρωμα/σαλόνι.

Αν ένα ζευγάρι διαθέτει μικρά παιδιά και προφανώς επιθυμεί να κλείσει καμπίνα, αφού το ταξίδι είναι αρκετά κουραστικό από άποψη χρόνου, τότε πρέπει να δώσει άλλα 200 ευρώ τουλάχιστον. Μιλάμε για σχεδόν 1.000 €, μόνο για τα εισιτήρια.

Δείτε ακόμη: Ελλάδα: Καπετάνιος απαγόρευσε σε οικογένεια με ηλεκτρικό να μπει στο καράβι - Δείτε γιατί

Να σημειώσουμε πως, τα παραπάνω κόστη έχουν υπολογιστεί με βάση τις τιμές που ίσχυαν την περίοδο συγγραφής του άρθρου, με πιθανές ημερομηνίες ταξιδιού τον Αύγουστο του 2024.    

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...