Παππούς σε χωριό έχασε 100.000 ευρώ σε 15 λεπτά – Το ατύχημα και το χειρουργείο της εγγονής

Θύμα απατεώνων έπεσε ένας 88χρονος στη Θεσπρωτία, προσφέροντας πάνω από 100.000 ευρώ προκειμένου να σώσει την εγγονή του από δήθεν ατύχημα με ΙΧ.

  • -
  • -

Τα περιστατικά με θύματα, κυρίως ηλικιωμένους, οι οποίοι πάνω στο πανικό τους για να σώσουν τα παιδιά τους από δήθεν τροχαίο ατύχημα δίνουν ακόμη και το τελευταίο ευρώ, δεν έχουν τελειωμό. Απατεώνες, πείθουν τους πανικόβλητους παππούδες και γιαγιάδες και τους αποσπούν σε ελάχιστα λεπτά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πρόσφατα, στη Θεσπρωτία, ένας επιτήδειος, χτύπησε άξαφνα την πόρτα ενός σπιτιού στους Φιλιάτες, όπου κατοικούσε 88χρονος. Με επιδέξια λόγια, τον έπεισε πως η εγγονή του είχε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Συγκεκριμένα, του είπε πως πρέπει να της τοποθετήσουν λάμα για να αποκατασταθεί η υγεία της και απαιτείται ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Αμέσως μετά, ο τρομαγμένος παππούς έλαβε τηλεφώνημα από συνεργό του και πείστηκε να καταβάλλει το ποσό των 100.000 ευρώ αλλά και 10 χρυσές λίρες.  Όλα αυτά συνέβησαν σε ελάχιστα λεπτά, με τον 88χρονο να μην αντιλαμβάνεται αρχικά, το παραμικρό.

Όταν κατάλαβε πως έπεσε θύμα απάτης, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία με τη σειρά ξεκίνησε έρευνα.

Συνέλαβαν τον έναν απατεώνα

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και κατάφερε να συλλάβει έναν αλλοδαπό. Από την ανάκριση διακριβώθηκε πως αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε απάτες.

apati

Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία. Οι δύο συνεργοί αναζητούνται

Δείτε ακόμη: Αττική: Χειροπέδες σε 7 οδηγούς ταξί - Δείτε τι έκαναν και που τους έπιασαν

Οι τρεις δράστες, προσποιούμενοι τους ιατρούς προσέγγισαν ηλικιωμένους και ζητούσαν χρήματα προκειμένου δήθεν να υποβληθεί συγγενικό τους πρόσωπο σε άμεση χειρουργική επέμβαση λόγω τροχαίου ατυχήματος, τα οποία στη συνέχεια παραλάμβανε ο ίδιος.

Με το παραπάνω πρόσχημα διαπιστώθηκε ότι είχαν πριν λίγες μέρες, παραλάβει χρηματικό ποσό 2.050 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 30.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Ηγουμενίτσα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...