Υβριδικό οικογενειακό με 140 PS: Toyota Corolla ή Hyundai i30 – Ποιο προτιμάς;

Δύο εξαιρετικά δημοφιλή μοντέλα με φανατικό κοινό τα οποία μάλιστα έχουν ανανεωθεί πρόσφατα. Εσύ ποιο διαλέγεις;

  • -
  • -

Το Hyundai i30 είναι για πολλούς το μοντέλο που άλλαξε μια και καλή το προφίλ της μάρκας από την πρώτη του κιόλας γενιά. Σήμερα, είναι ακόμη πιο ολοκληρωμένο και αποσπά άριστες βαθμολογίες σχεδόν σε κάθε τομέα, ενώ πρόσφατα οι Κορεάτες το ανανέωσαν έτσι ώστε να παραμείνει επίκαιρο. Το Toyota Corolla από την άλλη, είναι το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο στον κόσμο, με τις περισσότερες πωλήσεις. Το μικρομεσαίο ιαπωνικό οικογενειακό διεκδικεί πολύ καλά νούμερα και στη χώρα μας, οπότε δεν θα μπορούσαμε να μη θέσουμε αντιμέτωπα.

Full ή mild hybrid;

Κοιτώντας να συγκρίνουμε τις πιο κοντινές σε τεχνικά εκδόσεις, επιλέξαμε τη βασική πλήρως υβριδική των 140 ίππων για την Corolla και την ήπια υβριδική των 140 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων για το i30. Ξεκινώντας με το Toyota έχουμε ένα 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο βενζίνης 1,8 λίτρων το οποίο μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα συνεργάζονται για να αποδώσουν 140 ίππους. Έρχεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης e-CVT.

1

Από τη δική του πλευρά το Hyundai στην έκδοση με τους 140 ίππους που έχουμε επιλέξει χρησιμοποιεί ένα 1.500άρι σύνολο βενζίνης, το οποίο συνεργάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, αλλά και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο έχουμε επιλέξει και για το συγκριτικό. Το κόστος είναι ελαφρώς χαμηλότερο από ότι στο ιαπωνικό hatchback με τις τιμές για τον συγκεκριμένο συνδυασμό στο i30 να ξεκινούν από τις 26.290 €, ενώ η Corolla ξεκινά από 28.470 €. Εδώ όμως έρχονται οι διαφορετικές ανάγκες να κρίνουν το αποτέλεσμα. Όποιος θέλει περισσότερη οικονομία, θα στραφεί στο Toyota και όποιος αναζητά πιο πλούσιο εξοπλισμό στα ίδια περίπου χρήματα, λογικά θα προτιμήσει το Hyundai.

2

Για να μην είμαστε άδικοι όμως, να πούμε πως η βασική έκδοση Active Plus του Toyota περιλαμβάνει πολλά στοιχεία όπως:

  • Σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect με οθόνη αφής 10,5 ιντσών
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών
  • Αισθητήρα βροχή
  • Αυτόματα αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες

Πατήστε εδώ για να δείτε τη γκάμα του Toyota Corolla μαζί με τις τιμές, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες για το Hyundai i30. Στη συνέχεια ψηφίστε στο poll που ακολουθεί ποιο προτιμάτε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...