Ποιο νέο DS καίει 5,0 lt στα 100 km - Έρχεται τον Ιούνιο στην Ελλάδα

Ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης θα προσφέρει ένα νέο μοντέλο της DS Automobiles, το οποίο θα δούμε στην Ελλάδα τον Ιούνιο.

  • -
  • -

Η κατανάλωση βενζίνης απασχολεί τους περισσότερους χρήστες αυτοκινήτων, καθώς είναι με διαφορά το μεγαλύτερο έξοδο, μετά το κόστος για την αγορά του ίδιου του αυτοκινήτου.

Αυτό το πρόβλημα εντείνεται από τις αυξημένες τιμές των καυσίμων, οι οποίες στην Ελλάδα κινούνται πολύ συχνά πάνω από τα 2 ευρώ για κάθε λίτρο βενζίνης, κάνοντας έτσι δυσβάσταχτο τον λογαριασμό στην αντλία.

Αναμενόμενα, η κατανάλωση είναι ένα από τα πρώτα κριτήρια που κοιτάζουν οι άνθρωποι που εξετάζουν την αγορά νέου αυτοκινήτου. Στα παραπάνω έρχεται να απαντήσει ένα νέο μοντέλο της DS Automobiles, με τις ιδιαίτερα χαμηλές απαιτήσεις καυσίμου που το χαρακτηρίζουν.

ds3-ds-3-crossback-hybrid-esoteriko-timoni

Το νέο DS που καίει μόλις 5 lt/100 km

Το μοντέλο που καταναλώνει μόλις 5 lt/100 km είναι το ανανεωμένο DS 3, με το επίτευγμα να γίνεται εφικτό χάρη σε ένα καινούριο κινητήριο σύνολο, το οποίο ξεχωρίζει λόγω της υβριδικής του φύσης.

Το υβριδικό σύνολο είναι στα 1,2 λίτρα, έχει απόδοση 136 ίππους και ροπή στα 230 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 8,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 204 km/h.

Δείτε ακόμα: Αποκλειστικά ηλεκτρικό το DS 7 του 2025! Δες εκδόσεις και αυτονομία

Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP οι απαιτήσεις σε καύσιμο είναι μόλις 5 λίτρα για κάθε 100 km, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι 112 gr/km, οπότε με το σημερινό πλαίσιο απαλλάσσεται από την υποχρέωση πληρωμής Τελών Κυκλοφορίας.

ds3-ds-3-crossback-hybrid

Το υβριδικό σύνολο του DS 3 Hybrid

Για να «πέσει» τόσο χαμηλά η κατανάλωση, το υβριδικό σύστημα του DS3 Hybrid χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα 21 ίππων και ροπής 51 Nm, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 0,88 kWh. Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται κατά το ρολάρισμα και το φρενάρισμα, αλλά και από τον θερμικό κινητήρα.

Σύμφωνα με την DS Automobiles, το υβριδικό σύνολο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά περίπου στο 50% των αστικών μετακινήσεων, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου κατά 20% σε σχέση με το σύνολο των 130 ίππων.

Η άφιξη του DS 3 με τον υβριδικό κινητήρα των 136 ίππων στην Ελλάδα θα γίνει μέσα στον Ιούνιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...