Νέο video: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz GLB 220d 4MATIC

Ένα αυτοκίνητο που πιθανότατα έχει όλο το πακέτο των «must» στοιχείων που αναζητά ο σημερινός αγοραστής, τώρα εκσυγχρονίστηκε και μας σερβίρεται ξανά ζεστό, μόλις βγήκε από το φούρνο.

  • -
  • -

Στην κατηγορία των compact premium SUV, η Mercedes-Benz έχει την GLA ως «μπροστάρη», ενώ η GLB αποτελεί την πιο πρακτική και ευρύχωρη επιλογή. Με την facelift εκδοχή της GLB να έχει έρθει στη χώρα μας, ήταν καιρός να την οδηγήσουμε και μας δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι της πετρελαιοκίνητης 220d 4MATIC. Χωρίς να αλλάζει δραματικά η εξωτερική εμφάνιση, έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις που την κάνουν να δείχνει πιο φρέσκια, όπως αρμόζει σε ένα επιτυχημένο facelift.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου

1

Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση με diesel μοτέρ, με την απόδοση να φτάνει τους 190 ίππους και τα 400 Nm ροπή. Η ισχύς περνά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και του συστήματος 4MATIC και στους 4 τροχούς, ενώ το σύνολο συνεργάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. O συνδυασμός αυτός προσφέρει επιδόσεις μαζί με χαμηλή κατανάλωση, κάνοντας την GLB τον ιδανικό συνοδοιπόρο για μεγάλα ταξίδια.

2

Δείτε ακόμη: Η πόλη των Βαλκανίων όπου 7 στους 10 οδηγούς έχουν Mercedes

Η Mercedes-Benz έχει καταφέρει με τη GLB να στοχεύσει στην καρδιά μίας σημαντικής μερίδας του αγοραστικού κοινού, προσφέροντας ουσιαστικά πολλά περισσότερα από όσα χρειάζεται σήμερα μία οικογένεια. Η ανανεωμένη εκδοχή της θέλει να συνεχίσει με την ίδια λογική, προσθέτοντας όμως νέες τεχνολογίες στην εξίσωση. Είναι όμως το μοντέλο των Γερμανών το πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Η απάντηση στη νέα μας video-δοκιμή στην κορυφή του άρθρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...