Η Toyota ετοιμάζει τον αντίπαλο του Mazda MX-5 – Σε τιμή έκπληξη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου, η Toyota άναψε το πράσινο φως για την δημιουργία ενός προσιτού πισωκίνητου κουπέ, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το MX-5 της Mazda.

  • -
  • -

Πίσω στο 2015, και η Toyota παρουσιάζει το όραμα της για ένα ανταγωνιστικό μοντέλο του θρυλικού MX-5 της Mazda. Το πρωτότυπο όχημα ακούει στο όνομα S-FR concept. Το κοινό ενθουσιάστηκε με το πρότζεκτ, παρά ταύτα, η Toyota «πάγωσε» κάθε εξέλιξη του, αφήνοντας το concept… στο συρτάρι.

Επιστροφή… στο μέλλον

Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου που αναμεταδίδουν και διεθνείς τίτλοι όπως το Best Car Magazine αλλά και το Forbes, η Toyota, άναψε το πράσινο φως για την παραγωγή του πρωτότυπου S-FR!

Το μικρότερο sportscar των Ιαπώνων, θα κυκλοφορήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τέλη του 2026 ή αρχές του 2027 και θα πάρει σάρκα και οστά σε συνεργασία με την Daihatsu και τη Suzuki, οι οποίες με τη σειρά τους αναμένεται να κυκλοφορήσουν και αυτές τις δικές τους εκδοχές!

Το προσιτό κουπέ των Ιαπώνων, σε αντίθεση με τη λογική του πρωτότυπου μοντέλου όπου ήταν κεντρομήχανο, θα έχει τον κινητήρα τοποθετημένο εμπρός αλλά τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Θα χρησιμοποιεί έναν τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1,3 lt απόδοσης περίπου 150 ίππων, αντίστοιχο με αυτόν που θα εφοδιάσει και την αναβίωση του Toyota Starlet, μετο συγκεκριμένο μοτέρ να είναι ουσιαστικά ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησε και το πρωτότυπο Daihatsu Vision Copen κάτι που επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό ότι και η Daihatsu θα επιστρέψει στην κατηγορία των μικρών, προσιτών κουπέ!

Όσον αφορά την τιμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Toyota στοχεύει να λανσάρει το νέο της sportscar κάτω από τα 25.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα είναι φθηνότερο σχεδόν κατά 5.000 ευρώ από το μεγάλο του αντίπαλο, το Mazda MX-5!

Δείτε ακόμα: Η Toyota έχει το πιο καθαρό αυτοκίνητο στον κόσμο και δεν είναι ηλεκτρικό

Μένει λοιπόν, να επιβεβαιωθούν και από επίσημα χείλη οι παραπάνω πληροφορίες αλλά όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...