Το SUV με την μεγαλύτερη οθόνη στην Ελλάδα

Οι οθόνες στα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο μεγάλες, με αποτέλεσμα πλέον να έχουν φτάσει να καλύπτουν ολόκληρο το ταμπλό. Όμως ποιο SUV έχει την πιο μεγάλη οθόνη στην Ελλάδα;

  • -
  • -

Όλα τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν οθόνες αφής τουλάχιστον σε μία έκδοση, οπότε έχουμε μάθει να τις θεωρούμε δεδομένες σε ένα μοντέλο που αγοράζουμε καινούριο.

Βέβαια δεν έχουν όλες οι οθόνες το ίδιο μέγεθος, ούτε δείχνουν την ίδια ποσότητα πληροφορίας. Κάποιες είναι μικρές, κάποιες μεγαλύτερες και κάποιες είναι τεράστιες. Όμως, ποιο SUV έχει την μεγαλύτερη οθόνη απ’ όλα;

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/6dfba2b6515001a6053d1e428e4d9234.jpg

Ποιο είναι το SUV με την μεγαλύτερη οθόνη στην Ελλάδα;

Το SUV που έχει τη μεγαλύτερη οθόνη στην Ελλάδα είναι η Mercedes-Benz EQS SUV, η οποία εντυπωσιάζει από την πρώτη ματιά που θα ρίξουμε στο εσωτερικό της, καθώς η οθόνη καταλαμβάνει πρακτικά όλο το ταμπλό.

Δείτε ακόμα: Mercedes-Benz G 580: Με 4 ηλεκτρομοτέρ και τεράστιες εκτός δρόμου δυνατότητες

Εκτείνεται από την άκρη στην πλευρά του οδηγού, μέχρι την αντίστοιχη άκρη στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ στο κέντρο εκτείνεται και προς τα κάτω, σε μεγάλο βαθμό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1045552ed0c614517a16b78fd33d3dfd.jpg

Πόσο μεγάλη είναι η οθόνη της Mercedes-Benz EQS SUV;

Όλη αυτή η επιφάνεια ονομάζεται Hyperscreen. Σύμφωνα με τη Mercedes, το ενιαίο πάνελ που καλύπτει το ταμπλό φτάνει τις 56 ίντσες, μέγεθος το οποίο φαντάζει αδιανόητα μεγάλο, όμως δεν είναι ολόκληρο μία οθόνη.

Στην πραγματικότητα, κάτω από το ενιαίο πάνελ των 56 ιντσών υπάρχουν τρεις οθόνες. Εκείνες που βρίσκονται στα άκρα έχουν διαγώνιο 12,3 ίντσες, ενώ εκείνη στο κέντρο είναι στις 17,7 ίντσες. Ακόμα κι αν υπολογίσουμε τις τρεις οθόνες ξεχωριστά, η Mercedes-Benz EQS SUV έχει και πάλι την μεγαλύτερη οθόνη στην Ελλάδα, μεταξύ των SUV μοντέλων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/054152c5f18d4c561f03a7e7bfac9028.jpg

Η απόλυτα πιο μεγάλη οθόνη σε αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Ωστόσο, αυτή η οθόνη δεν είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Τα πρωτεία ανεξαρτήτως κατηγορίας πάνε στην BMW i7, η οποία έχει στη μέση της καμπίνας μία οθόνη 31,1 ιντσών, η οποία είναι στερεωμένη στον ουρανό του αυτοκινήτου και εκτείνεται προς τα κάτω. Ο λόγος που τοποθετήθηκε εκεί είναι για να βλέπουν ταινίες οι πίσω επιβάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...