Το σπάνιο όχημα των Ναζί που αγόρασε από Έλληνα ο Brad Pitt για 400.000 $

Υπάρχουν μόλις 500 τέτοια οχήματα εν ζωή, και το ένα εξ΄ αυτών, ανήκε σε Έλληνα από την Κρήτη που το πούλησε στον Brad Pitt έναντι 400.000 $.

  • -
  • -

Ο βραβευμένος με Oscar Αμερικανός ηθοποιός, έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα μηχανοκίνητα οχήματα. Δεδομένης της «τρέλας» του αυτής και λαμβάνοντας φυσικά υπόψη μας ότι δεν στερείται χρημάτων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μπορεί να αποκτήσει όποιο όχημα του «γυαλίσει» σε δυο ή τέσσερις τροχούς.

Η σπάνια Zündapp KS750 των Ναζί

Η τελευταία προσθήκη στη συλλογή του Brad Pitt είναι μια πολύ σπάνια μοτοσυκλέτα της ναζιστικής εποχής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις των Ναζί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, το 1941.

Οι χερσαίες δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας, είχαν στην κατοχή τους κατά κύριο λόγο τις BMW R75, με τους πιο υψηλόβαθμους Ναζί να κινούνται με Zündapp KS750. Και οι δυο μοτοσυκλέτες (με το χαρακτηριστικό “καλάθι” στο πλάι) ήταν πρακτικές, αξιόπιστες και ικανές να κινηθούν και εκτός δρόμου, ενώ αμφότερες διέθεταν και ταχύτητα… «όπισθεν».

Γιατί όμως μια Zündapp KS750 να πουληθεί σε αυτά τα χρήματα; Ο πρώτος λόγος είναι πλέον η σπανιότητα αυτού του μοντέλου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αλλά και του Εβραϊκού πρακτορείου ειδήσεων, μια Zündapp KS750 «μαμά», δηλαδή όπως ακριβώς χρησιμοποιούνταν στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι από τα πιο σπάνια «κομμάτια» καθώς λιγότερες από 500 υπάρχουν πλέον εν ζωή, σε αντίθεση με τις BMW R75 των οποίων η παραγωγή είχε ξεπεράσει τις 16.000.

Η Zündapp είχε κατασκευάσει την KS750 έπειτα από προσωπική εντολή του Ernst Röhm (στενού φίλου του Hitler και υπεύθυνου για τη δημιουργία των Ταγμάτων Ασφαλείας) το 1937, αποκλειστικά για στρατιωτική χρήση, με τους στρατηγούς των Ναζί να θεωρούν μάλιστα την εν λόγω μοτοσυκλέτα ανώτερη κατασκευαστικά και από την R75 που ακολούθησε το 1940.

Η Zündapp KS750 παρά τον όγκο της, ήταν μια ευέλικτη μοτοσυκλέτα που μπορούσε να μετακινήσει τους στρατιώτες και τον εξοπλισμό τους, συνολικού βάρους 500 kg, με ευκολία σε κάθε είδους επιφάνεια, με μέγιστη ταχύτητα κίνησης 100 km/h και για αποστάσεις μεγαλύτερες των 300 km!

Θεωρούνταν μάλιστα τόσο καλή και αξιόπιστη, που και η BMW R75 που ακολούθησε σε μαζική παραγωγή είχε πολλά κοινά μηχανικά μέρη με την Zündapp KS750 ώστε να εναλλάσσονται σε περίπτωση που χρειαστεί!

Η αγορά από την Κρήτη

Ο Brad Pitt απέκτησε αυτή τη σπάνια μοτοσικλέτα των Ναζί για 400.000 δολάρια. Η Zündapp KS750 μάλιστα που πέρασε στη συλλογή του, είχε χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη μάχη της Κρήτης από τις ναζιστικές δυνάμεις.

Η πώληση επίσης έγινε από Έλληνα, ονόματι Γιάννη, ο οποίος την είχε όλα αυτά τα χρόνια στην κατοχή του όπως τουλάχιστον αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της η Daily Mirror. Ο άνδρας λοιπόν που ταυτοποιήθηκε ως Γιάννης, εξήγησε στη βρετανική εφημερίδα, ότι πούλησε τη σπάνια μοτοσυκλέτα στον δημοφιλή ηθοποιό έπειτα από έντονες πιέσεις που δέχθηκε από εκπροσώπους του τελευταίου!

Δείτε ακόμα: Σπάνιο Citroen 2CV, με 2 κινητήρες, FWD, RWD και AWD σύστημα κίνησης

Η μοτοσυκλέτα, όπως υποστήριξε ο Γιάννης, ήταν σε άριστη κατάσταση, είχε όλο τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί και σε όλα αυτά τα χρόνια, είχε χρειαστεί να αντικαταστήσει ένα μόνο εξάρτημα, το οποίο μάλιστα τον ταλαιπώρησε πολύ για να το βρει γνήσιο -όπως ο ίδιος δήλωσε στην Daily Mirror- και για το οποίο πλήρωσε 2.000 ευρώ!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...