Το πιο σπάνιο Citroen 2CV – Με δύο κινητήρες, FWD, RWD και AWD σύστημα κίνησης

Αυτό το σπάνιο 2CV με τους δυο κινητήρες, τη μετάδοση της κίνησης στον εμπρός ή στον πίσω άξονα ή συνδυαστικά και στους δυο, διατίθεντο από τη Citroen στον περιορισμένο αριθμό, των 693 μονάδων.

  • -
  • -

Αυτό δεν ήταν ένα ακόμη Citroen 2CV. Ήταν το μοντέλο 4x4 Sahara το οποίο η γαλλική φίρμα κατασκεύασε το 1960 σε μόλις 693 μονάδες. Μάλιστα το εν λόγω μοντέλο είχε μια εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα καθώς πέραν των δύο κινητήρων του, ο οδηγός του μπορούσε να επιλέξει εάν θα το χρησιμοποιούσε ως προσθιοκίνητο, ως πισωκίνητο ή ως τετρακίνητο!

Φτιαγμένο για εκτός δρόμους εξορμήσεις

Το Citroen 2CV Sahara είχε επίσης ενισχυμένο πλαίσιο και ενισχυμένους βραχίονες στην  ανάρτηση του για μεγαλύτερη αντοχή σε «ανώμαλα» εδάφη. Οι Γάλλοι φρόντισαν επίσης να εφοδιάσουν την εν λόγω έκδοση και με σωληνωτούς προφυλακτήρες καθώς και με δύο δεξαμενές καυσίμου για κάθε έναν από τους δυο κινητήρες (μπροστά και πίσω). Ακόμη βέβαια και με τις δεξαμενές καυσίμου γεμάτες, το αυτοκίνητο ζύγιζε μόλις 735 κιλά!

Με δυο κλειδιά

Η διαδικασία εκκίνησης ήταν τόσο απλή όσο μπορείτε να φανταστείτε. Υπήρχαν δύο κλειδιά για τη μίζα (ένα για κάθε κινητήρα) που έδιναν ζωή σε δύο πανομοιότυπους κινητήρες, 425 cc ο καθένας, που παρήγαγαν από 13,5 ίππους και 26,48 Nm ροπής. Και με τους δύο κινητήρες σε δράση, το αυτοκίνητο ξεπερνούσε τα 100 km/h.

Σημειωτέων, ότι οι δύο δεξαμενές καυσίμου βρίσκονταν κάτω από τα καθίσματα, με αποτέλεσμα οι τεχνικοί της Citroen να κάνουν τρύπες στις πόρτες προκειμένου να περνά η αντλία βενζίνης.

Η Citroën έκανε επίσης αρκετές αλλαγές στο αμάξωμα για να μπορέσει να «χωρέσει» όλες αυτές τις μετατροπές, κάνοντας το 2CV να φαίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Οι θόλοι των τροχών είχαν διαφορετικό κόψιμο απ’ ότι στα υπόλοιπα 2CV, ενώ υπήρχαν και αλλαγές στα πίσω φτερά για να επιτυγχάνεται καλύτερη ψύξη του πίσω κινητήρα. Στο εμπρόσθιο μέρος, το 4x4 Sahara, διέθετε επανασχεδιασμένο καπό με ειδική θέση για τον εφεδρικό τροχό.

Δείτε ακόμα: 76 χρόνια Citroen 2CV

Η τιμή του τώρα ήταν… ένα «θεματάκι», καθώς κόστιζε δύο φορές περισσότερο από ένα «κανονικό» 2CV εκείνη την εποχή. Βέβαια, εάν παρ’ ελπίδα είστε τη σήμερον ημέρα από τους τυχερούς που έχετε στην κατοχή σας ένα από τα 693 Citroen 2CV Sahara που κατασκευάστηκαν ποτέ, σας ενημερώνουμε, πως κάνατε την τύχη σας!

Πρόσφατα, ο οίκος δημοπρασιών Bonhams πούλησε ένα 2CV Sahara έναντι 86.250 ευρώ, ενώ σε δημοπρασία στο Pebble Beach ένα άλλο Sahara έσπασε το φράγμα των 100.000 δολαρίων (106.400 δολάρια για την ακρίβεια).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...