Στην καλύτερη γέφυρα της Ελλάδας η Ολυμπιακή Φλόγα

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διασχίσει τη μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα της Ελλάδας και του κόσμου. Όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά την Τελετή.

  • -
  • -

Στο πλαίσιο της επετείου για τα 20 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της μεγαλύτερης γέφυρας στην Ελλάδα αλλά και την μεγαλύτερη καλωδιωτή στον κόσμο, το Ρίο-Αντίρριο ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα.

Την Πέμπτη 25 Απρίλιου, η Ολυμπιακή Φλόγα στην διαδρομή της για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» θα διασχίσει τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία, μετά το αξέχαστο καλοκαίρι του 2004, όπου η Φλόγα περνά από τη γέφυρα μήκους  2.252 μέτρων (2.883 μέτρα μαζί με τις προσβάσεις). 

gefira

Όπως ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος εταιρεία, μέλος του δικτύου της VINCI Highways, το πρόγραμμα της Τελετής Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Γέφυρα, μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει ζωντανά μέσω του https://www.gefyra.gr/.

Όσοι επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία από το Δυτικό Πεζοδρόμιο της Γέφυρας (κατεύθυνση Αντίρριο-Ρίο). 

gefira

Δείτε ακόμη: Ποια ελληνική γέφυρα βρίσκεται στο No1 του κόσμου

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης 25 Απριλίου:

14:50
Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας

14:53-14:57
Λαμπαδηδρομία προς τον χώρο της Τελετής για την Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας
1η Λαμπαδηδρόμος: Εργαζόμενη της ΓΕΦΥΡΑ
2ος Λαμπαδηδρόμος: Παναγιώτης Γιαννάκης

14:57-15:20
Τελετή Υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας (Ανατολικό πάρκινγκ, πλησίον του Κτιρίου Λειτουργίας)

Αφή βωμού από τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Ολυμπιακός Ύμνος – Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας

Εθνικός Ύμνος Γαλλίας – Έπαρση Γαλλικής Σημαίας

Εθνικός Ύμνος Ελλάδος   – Έπαρση Ελληνικής Σημαίας

(Οι εθνικοί ύμνοι θα αποδοθούν από την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και την Χορωδία των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνης με συνοδεία πιάνου από την Ζιζή Κορκοντζέλου)

Χαιρετισμοί εκπροσώπων

Αφή Δάδας - Αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας

15:20-15:47
Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Γέφυρα, με κατεύθυνση την Πάτρα. (Ο 4ος λαμπαδηδρόμος είναι ωφελούμενος από το Σύλλογο ΑΜΕΑ Ναυπακτίας & Δωρίδας, ΑΛΚΥΟΝΗ)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...