Το αιώνιο έργο του Αιγαίου με τη σπουδαία ανακάλυψη– Έχει μήκος 46,7 km

Έπειτα από χρόνια αναμονής, οι κάτοικοι και επισκέπτες του μεγάλου αυτού νησιού θα έχουν επιτέλους έναν νέο δρόμο στη διάθεσή τους.

  • -
  • -

Τουλάχιστον 8 παρατάσεις, αναβολές επί αναβολών και αμέτρητες διαβεβαιώσεις που δεν τηρήθηκαν, αφορά το οδικό έργο Καλλονή-Σίγρι στη Λέσβο. Στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας, περίμεναν από τις αρχές του 2000 να ξεκινήσουν τα έργα στον σημαντικό αυτό οδικό άξονα.

lesvos

Το αιώνιο έργο όπως χαρακτηρίστηκε, επιτέλους ολοκληρώθηκε. Σήμερα, 19 Απριλίου, ο οδικός άξονας συνολικού μήκους 46,7 km θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό και θα παραδοθεί προς χρήση. Με τον νέο αυτό δρόμο, η απόσταση από Καλλονή προς Σίγρι θα μειωθεί στο μισό από πλευράς χρόνου, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι πως θα αυξηθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια.

Το οδικό έργο αφορά στην κατασκευή και αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης της Καλλονής με το Σίγρι σε συνολικό μήκος 46,7 km, εκ των οποίων τα 25,7 km αφορούν σε νέα χάραξη και τα 21 κμ αναβάθμιση του υφιστάμενου τμήματος. Προβλέπεται η διαμόρφωση οκτώ ισόπεδων κόμβων, καθώς και η κατασκευή της γέφυρας Άντισσας.

dromos

Δείτε ακόμη: Η νέα δίδυμη σήραγγα της Ελλάδας – Έχει μήκος 2.200 μέτρα

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, κατά τη διάρκεια των έργων κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής–Σιγρίου, ανακαλύφθηκαν πάρα πολλά σημαντικά απολιθώματα. Μεταξύ αυτών ήταν το μεγαλύτερο απολιθωμένο δέντρο, διατηρημένου σε τέτοιο βαθμό που εντυπωσίασε τους επιστήμονες.

dromos

Πρόκειται για ένα πελώριο δέντρο, με μήκος 19,5 μέτρα, με τα κλαδιά του, τις ρίζες του πάνω σε έναν ορίζοντα με φύλλα, τα φύλλα του ίδιου του δέντρου.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...