Οι πρώτες εικόνες της νέας BMW X3 – Οι 3 μεγάλες αλλαγές που έχει

Η επόμενη γενιά του premium SUV των Γερμανών βρίσκεται προ των πυλών και εμείς παίρνουμε μία πρώτη γεύση μαζί με τις πρώτες πληροφορίες.

  • -
  • -

Η BMW βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης της νέας X3, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για την τέταρτη γενιά του μοντέλου, με την κωδική ονομασία G45, η οποία θα έχει να αντιμετωπίσει δύσκολο έργο. Κι αυτό γιατί το απερχόμενο μοντέλο, η G01, δεν ήταν μόνο η πιο επιτυχημένη X3 που πουλήθηκε ποτέ, αλλά και ένα αυτοκίνητο με τεράστιο αριθμό πωλήσεων το 2023, φτάνοντας τις 350.000 μονάδες.

1

Μεγαλύτερη σε όλες τις διαστάσεις

Όπως τα περισσότερα νέα μοντέλα, έτσι και η G45 X3 έχει μεγαλώσει σε μέγεθος. Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν, η νέα X3 θα έχει μήκος 4.755 mm, πλάτος 1.920 mm και ύψος 1.660 mm. Αυτό την κάνει 47 mm μακρύτερη, 29 mm φαρδύτερη και 16 mm χαμηλότερη από την απερχόμενη G01. Η BMW δεν έχει αποκαλύψει κάποια τιμή σχετικά με τον χώρο αποσκευών, αλλά οι φήμες μιλούν για ίδια χωρητικότητα σε όλες τις παραλλαγές, ασχέτως κινητήριου συνόλου και αύξηση κατά 20 λίτρα. Αυτό σημαίνει πόσο τα θερμικά βενζινής και diesel, αλλά και η plug-in hybrid έκδοση θα έχουν την ίδια ικανότητα μεταφοράς αποσκευών. Στο εσωτερικό θα βρίσκεται η νεότερη εκδοχή OS9 iDrive του λογισμικού της μάρκας, με τον διάκοσμο να παραπέμπει στα πιο πρόσφατα μοντέλα της μάρκας με μία μακρόστενη κυρτή οθόνη στην οποία βρίσκουμε τον πίνακα οργάνων και την οθόνη για το infotainment.

2

Περνώντας σε άλλες λεπτομέρειες, η BMW X3 του 2025 έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27, όταν ο προκάτοχος της βρισκόταν στο 0,29. Μεγαλύτερο θα είναι και το μετατρόχιο με δυνατότητα επιλογής τροχών μεγέθους έως 22 ιντσών, ενώ στη βάση θα βρίσκουμε ζάντες 18 ιντσών.

Δείτε ακόμη: BMW Χ1: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα και πόσο στη Γερμανία

Με νέα τεχνολογία τιμονιού και ανάρτησης

Από μηχανικής πλευράς, η νέα X3 εισάγει ένα εντελώς νέο πακέτο τεχνολογίας. Η G45 θα είναι η πρώτη BMW παραγωγής που θα παρουσιάσει ένα νέο σύστημα διεύθυνσης EPS. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η αυξημένη άνεση όταν το αυτοκίνητο κινείται σε ευθεία γραμμή, καθώς η αίσθηση μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες. Το βήμα του τιμονιού έχει επίσης βελτιστοποιηθεί ώστε να είναι πιο ακριβές. Αυτή η νέα τεχνολογία επιτρέπει στους Βαυαρούς να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, που θα ταιριάζουν καλύτερα στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ανάλογα την έκδοση, με την αίσθηση να κυμαίνεται από άνετη έως επιθετική στις πιο σπορ παραλλαγές.

3

Νέα επίσης θα είναι και η ανάρτηση, τόσο στις απλές όσο και στις κορυφαίες σπορ εκδόσεις, προσφέροντας πιο ανάλαφρη αίσθηση παρά το αυξημένο βάρος. Επίσης, η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση που θα δούμε θα προσφέρει μεγαλύτερη διαφοροποίηση ανάμεσα στα modes, κάνοντας την αλλαγή από Comfort σε Sport σημαντικά πιο αισθητή.

Δείτε ακόμη: Το premium C-SUV των 40.000 ευρώ - Είναι στο Top3 της Ελλάδας

Αλλαγές και στις ονομασίες

Στην νεότερη γενιά, η X3 θα αφήσει πίσω της την ονομασία M40i για το ισχυρότερο μοντέλο πριν την κορυφαία M έκδοση, με την νέα ονομασία να είναι M50 xDrive. Παράλληλα θα προσφέρει και περισσότερη ισχύ αγγίζοντας πλέον τους 400 ίππους. Πιο κάτω θα βρίσκουμε τις 2λιτρες παραλλαγές βενζίνης και diesel με mild hybrid τεχνολογία και στάνταρ σύστημα τετρακίνησης, ενώ δεν θα λείπει και η plug-in hybrid έκδοση xDrive30e. Στην G45 απλά είναι πιθανό να δούμε περισσότερη ισχύ από τους 292 ίππους της τωρινής γενιάς, ενώ σίγουρα θα έχει και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...