Tavares: Αν παραγόταν στην Ιταλία η Alfa Romeo Milano θα ήταν 10.000 ευρώ ακριβότερη

Ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, υποστήριξε με θέρμη την απόφαση του Group να κατασκευαστεί η νέα Milano εκτός Ιταλίας.

  • -
  • -

Η Alfa Romeo αποκάλυψε με κάθε επισημότητα το νέο της πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, την ολοκαίνουργια Milano. Το νέο B-SUV της ιταλικής μάρκας έχει ακόμα μία πρωτιά, αφού είναι το πρώτο του θρυλικού κατασκευαστή, το οποίο θα παράγεται εκτός Ιταλίας. Συγκεκριμένα, η γραμμή παραγωγής της θα είναι στο Τychy της Πολωνίας, δίπλα στα Fiat 600 και Jeep Avenger. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ζήτημα προκάλεσε αντιδράσεις, διότι ο Tavares ήρθε σε αντιπαράθεση με την ιταλική κυβέρνηση, αλλά και τα εργατικά σωματεία στην Ιταλία.

Δείτε ακόμη: Μάθε τα πάντα για τη νέα Alfa Romeo Milano! 

Ο Carlos Tavares, επικεφαλής του ομίλου Stellantis, από την πλευρά του, εξακολουθεί να στηρίζει την απόφαση του, δηλώνοντας πως αν η Milano κατασκευαζόταν στην Ιταλία, το κόστος θα εκτοξευόταν στα ύψη. «Αν η γραμμή συναρμολόγησης της Milano ήταν στην Ιταλία, η αρχική της τιμή θα ήταν 10.000 € υψηλότερη! Κάτι που μείωνε δραματικά τις προσδοκίες μας για το μοντέλο…» Μέχρι στιγμής, η Milano είναι το μοναδικό μοντέλο που θα παράγεται εκτός Ιταλίας. Ο Tavares επιβεβαίωσε πως τόσο η νέα Stelvio (αναμένεται το 2025), όσο και η νεότερη γενιά της Giulia (αναμένεται το 2026), θα συνεχίζουν να παράγονται κανονικά στο εργοστάσιο της Cassino στην κεντρική Ιταλία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/649fb9d31cf72bb090c604ad4d433f45.jpg

 

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι τη χρονιά που πέρασε η Alfa Romeo σημείωσε σημαντική αύξηση κερδών, η οποία άγγιξε τα 500 εκ. ευρώ. Οι πωλήσεις άγγιξαν παγκοσμίως τα 70.500 € αυτοκίνητα, νούμερο σχετικά μικρό, αλλά με κέρδος της τάξεως των 7.100 € κατά μέσο όρο για κάθε αυτοκίνητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...