Τα 3 νέα διόδια της Ελλάδας – Σε ποιον αυτοκινητόδρομο θα μπουν;

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα δοθεί στην κυκλοφορία ο νεότερος αυτοκινητόδρομος της χώρας, ο οποίος θα περιλαμβάνει και 3 νέους σταθμούς διοδίων.

  • -
  • -

Μόλις λίγες μέρες πριν από το φετινό Πάσχα, όσοι κινηθούν μεταξύ Λαμίας και Καλαμπάκας, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον νέο αυτοκινητόδρομο Ε65, ο οποίος θα δοθεί στην κυκλοφορία τελικά μία ημέρα νωρίτερα απ’ ότι υπολογίζαμε, στις 23 Απριλίου, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα. Στα εγκαίνια αυτού του νέου τμήματος θα παρευρεθεί τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

2

Αρχικά, θα εγκαινιαστεί ο νέος αυτοκινητόδρομος προς Καλαμπάκα και θα παραδοθούν τα τμήματα Λαμία-Ξυνιάδα και Τρίκαλα-Καλαμπάκα. Αυτήν τη στιγμή, βρίσκονται σε κυκλοφορία τα πρώτα 14,2 χλμ του άξονα, από Λαμία έως τον κόμβο Καρπενησίου στην περιοχή Λιανοκλαδίου και υπό ολοκλήρωση τα επόμενα 18,1 χλμ από το Λιανοκλάδι έως την Ξυνιάδα.

3 νέοι σταθμοί διοδίων – Πού θα βρίσκονται;

Σχετικά με τους νέους σταθμούς διοδίων που θα δούμε στο εν λόγω τμήμα, οι πληροφορίες έχουν ως εξής. Μετωπικά διόδια θα μπουν στον Ανισόπεδο Κόμβο Καρπενησίου, με δύο πλευρικούς σταθμούς στον Ανισόπεδο Κόμβο Τρικάλων και στον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμπάκας. Αργότερα θα δούμε έναν νέο μετωπικό σταθμό στην Οξύνεια και έναν πλευρικό στον Ανισόπεδο Κόμβο Αγιοφύλλου – Καρπερού. Και οι δύο τελευταίοι ανήκουν στο βόρειο τμήμα Καλαμπάκα-Εγνατία που βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή.

1

Όσον αφορά τις τιμές των νέων σταθμών διοδίων, αυτές λογικά θα γίνουν γνωστές στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου.

Και νέος Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ)

Εκτός όμως από τους νέους σταθμούς διοδίων, ο νέος αυτοκινητόδρομος θα διαθέτει και έναν νέο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην περιοχή του Λειανοκλαδίου. Θα βρίσκεται στο νότιο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα ενώ λίγο πιο πάνω θα υπάρχει χώρος στάθμευσης και ανάπαυσης (Parking, WC) και στα δύο ρεύματα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την νέα διάρκεια των αποστάσεων μεταξύ πόλεων χρησιμοποιώντας τον νέο Ε65.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...