Λουκέτο για 2 χρόνια σε πρατήρια καυσίμων – Η απόφαση της ΑΑΔΕ

Τέλος στη λαθρεμπορία καυσίμων, τη νοθεία και οποιαδήποτε παρανομία βάζει η ΑΑΔΕ. Όποιο πρατήριο υγρών καυσίμων παρανομεί θα κλείνει για 2 χρόνια.

  • -
  • -

Στη διετή σφράγιση παραβατικών πρατηρίων καυσίμων θα προχωρά η ΑΑΔΕ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την εξειδίκευση των μέτρων για όποια επιχείρηση εντοπιστεί να παρανομεί και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b31f10b3e3f56a938ce0a9099df958e0.jpg

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, εξειδικεύεται η διαδικασία διετούς σφράγισης των πρατηρίων διάθεσης όλων των ειδών καυσίμων όταν το ελεγχόμενο πρατήριο:

  • κατέχει και εμπορεύεται νοθευμένα καύσιμα,
  • διαπιστωθεί με τέλεση λαθρεμπορίας καυσίμων,
  • παρεμποδίσει τον έλεγχο με χρήση βίας ή απειλής.

Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις διαπίστωσης των παραπάνω παραβάσεων από άλλη δημόσια ελεγκτική ή διωκτική αρχή, ενημερώνεται η Τελωνειακή Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, προκειμένου να διενεργήσει τη σφράγιση του πρατηρίου.

Στη φόρα τα στοιχεία των παραβατών

Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων που σφραγίζονται, απαγορεύεται να δραστηριοποιούνται με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ή ιδιότητα ή να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εμπορίας ή διακίνησης ενεργειακών προϊόντων για δύο έτη από τη διαπίστωση της παράβασης, ενώ τα στοιχεία των παραβατών δημοσιοποιούνται με διετή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
https://cdn.gcdata.gr/data/photos/93e4c5f3215b7b751d6ad5eacbf345b4.jpg

Το σύνολο της ποσότητας των καυσίμων που εντοπίζεται στην εγκατάσταση κατά τον χρόνο σφράγισης απαντλείται και μεταφέρεται, είτε προς επαναδιύλιση είτε, εφόσον δεν είναι δυνατή η επαναδιύλιση, προς καταστροφή σε αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων.

Δείτε ακόμη: Νοθευμένο καύσιμο: Πώς το εντοπίζω, τι πρέπει να κάνω;

«Προχωράμε αποφασιστικά και με απόλυτη προσήλωση στο στόχο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και της αθέμιτης κερδοφορίας που συντελούνται σε βάρος του κράτους, των καταναλωτών και των υγιών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ. «Θωρακίζουμε την αγορά και προστατεύουμε τους καταναλωτές, διαμορφώνοντας ένα αυστηρό πλαίσιο μέτρων κατά της λαθρεμπορίας και της νοθείας καυσίμων, με τη συμμετοχή και των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, μέσω των μέτρων δέουσας επιμέλειας που οφείλουν να λαμβάνουν κατά τη συνεργασία τους με τα πρατήρια».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...