Volkswagen Tiguan: Που κατασκευάζεται η νέα γενιά του οικογενειακού SUV;

Η ολοκαίνουργια γενιά του μεσαίου SUV της VW μόλις κατέφθασε και στη χώρα μας. Από πού μας έρχεται όμως;

  • -
  • -

Το SUV που έχει σημειώσει πάνω από 7,6 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως από το 2007 όπου και κυκλοφόρησε στην αγορά, μόλις πέρασε στην τρίτη του γενιά. Το Volkswagen Tiguan έρχεται ριζικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες, καινούριο σχεδιασμό και plug-in hybrid κινητήρια σύνολα που του επιτρέπουν αμιγώς ηλεκτρική κίνησης της τάξεως των 100 km!

Πού κατασκευάζεται όμως η ολοκαίνουργια εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου πριν βρεθεί στις βιτρίνες των εκθέσεων; Το νέο Tiguan αποτελεί προϊόν της μονάδας παραγωγής του Wolfsburg. Πρόκειται για το κύριο εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen και μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή παράγει τα ακόλουθα μοντέλα Volkswagen: Golf, Golf GTE, Golf GTI, Golf R, Golf Variant, Tiguan, Tiguan R, Tiguan eHybrid και Touran. Κατασκευάζει επίσης εξαρτήματα όπως άξονες μετάδοσης κίνησης.

1

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άνοιξε τις πύλες του το μακρινό 1938 και πλέον έχει φτάσει τα 6,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα σε έκταση. Η ετήσια παραγωγή του αγγίζει τα 490.000 αυτοκίνητα, ενώ απασχολεί περίπου 70.000 υπαλλήλους. Σύμφωνα με την Volkswagen, η συγκεκριμένη μονάδα θα τροποποιηθεί ώστε έως το 2030 να μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή μοντέλων που βασίζονται σε πάνω από μία πλατφόρμες. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε τις MQB (θερμικά), MEB (ηλεκτρικά) και SSP (αφορά την αυτόνομη οδήγηση).

2

Δείτε ακόμη: Volkswagen: To best seller SUV τώρα με έκπτωση 3.000 ευρώ στην Ελλάδα

Το νέο Tiguan θα προσφέρεται στη χώρα μας με οκτώ μηχανικά σύνολα ως ήπια υβριδικό eTSI, eHybrid, TSI, ακόμη και TDI, με τις αποδόσεις να κυμαίνονται από 130 ίππους έως 272 ίππους. Οι τιμές ξεκινούν από 34.300 ευρώ. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τον τιμοκατάλογο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...