Θεσσαλονίκη: 580 οδηγοί έχασαν δίπλωμα και πινακίδες για 2 μήνες – Δείτε τον λόγο

Για τη συγκεκριμένη παράβαση ο ΚΟΚ είναι πολύ αυστηρός. Παρά ταύτα, οι οδηγοί συνεχίζουν να παρανομούν, με τις κλήσεις από την αστυνομία να πέφτουν…βροχή.

  • -
  • -

Η παράνομη στάση και στάθμευση είναι μία από τις συνηθέστερες παραβάσεις των Ελλήνων οδηγών. Η αστυνομία, σε καθημερινή βάση βεβαιώνει χιλιάδες παραβάσεις σε όλη τη χώρα, με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 40 έως 150 ευρώ. Ανάλογα τη βαρύτητα της παράβασης, το πρόστιμο συνοδεύεται από αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας για 10 ημέρες.

Ωστόσο, αν η στάθμευση έχει γίνει σε ράμπα ΑμεΑ ή όδευση τυφλών, τότε οι ποινές είναι πολύ μεγαλύτερες. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, παρατηρούμε συνεχώς οχήματα να είναι παρκαρισμένα σε σημεία για Άτομα με Αναπηρία ή τυφλούς, γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη παιδείας και κουλτούρας.

parkarisma

Για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη, τον Μάρτιο του 2024, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ανακοίνωσε ότι βεβαίωσε εκατοντάδες παραβάσεις που αφορούν παρκάρισμα σε ράμπα ΑμεΑ ή σε χώρους στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία.

Ποιες είναι οι ποινές για παρκάρισμα σε ράμπα ΑμεΑ

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε τέτοια θέματα, με τα κλιμάκια της Τροχαίας, μόνο στη Θεσσαλονίκη, να αφαιρούν τον Μάρτιο, 580 διπλώματα από οδηγούς και ισάριθμες πινακίδες κυκλοφορίας για 2 μήνες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e365f35869ca339b7d506b225e883e5f.jpeg

Εκτός από τις παραπάνω ποινές, οι οδηγοί έλαβαν 9 πόντους ποινή στο Point System και κλήθηκαν να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ, καθώς είτε παρεμπόδιζαν ράμπες διάβασης ΑμεΑ, είτε είχαν σταθμεύσει σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Δείτε ακόμη: Αλλάζουν όλα στον ΚΟΚ: Ποιες παραβάσεις θα σε στέλνουν στη φυλακή;

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, με βάση τον ΚΟΚ, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα 6 μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...