Tavares: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι για όλους…» - Τι εννοεί;

O CEO του Group Stellantis, Carlos Tavares, δεν κρύβεται και αναφέρει πως η ηλεκτροκίνηση δεν είναι για όλους...

  • -
  • -

Μέχρι και σήμερα υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν πειστεί πως τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι το μέλλον και πως θα διορθώσουν τα προβλήματα της κινητικότητας. Ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, υποστήριξε σε δηλώσεις του πως αμφιβάλλει κατά πόσο η ηλεκτροκίνηση μπορεί να δουλέψει για όλους και για πολλές χώρες: «Πρέπει να ξεφύγουμε από τη δογματική σκέψη, πως υπάρχει μία λύση για όλους. Δεν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει. Η υπάρχουσα γενιά μπορεί να αποτελέσει μία λύση για ορισμένες κοινωνίες σήμερα. 

Δείτε ακόμη: Το πρώτο βίντεο της νέας Alfa Romeo Milano

Ο Roberto Schaeffer, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, αναφέρει σε έρευνα του, πως 800 εκ. άνθρωποι δεν έχουν καν πρόσβαση σε ηλεκτρισμό, ενώ υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που δεν απολαμβάνουν σταθερό ηλεκτρικό δίκτυο. Ο ίδιος, συμπληρώνει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν λύση για τις αναπτυσσόμενες χώρες, τονίζοντας πως σε παγκόσμιο επίπεδο τα βιοκαύσιμα αποτελούν καλύτερη λύση. Ο Shaeffer δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέδριο: «Η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι η λύση, τουλάχιστον για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια. Πρέπει να αναλογιστούμε το γεγονός ότι πολλές χώρες δεν έχουν πρόσβαση στην ενέργεια. Το χαμηλό επίπεδο των μεταφορών σε μεγάλο μέρος της υφηλίου είναι δεδομένο και πρέπει να αναλογιστούμε πως δεν μπορούν όλες οι χώρες και κοινωνίες να έχουν τις ίδιες αντοχές και δυνατότητες απόκρισης, όσον αφορά την κινητικότητα.»

Στο ίδιο συνέδριο, ο Tavares πρόσθεσε πως δεν θεωρεί ότι το υδρογόνο είναι μία βιώσιμη εναλλακτική, τουλάχιστον σε επίπεδο μαζικής παραγωγής. Ο ίδιος θεωρεί πως αυτή τη στιγμή το κόστος είναι απαγορευτικό και δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση, τουλάχιστον για τους ιδιώτες. Ο CEO της Stellantis υποστηρίζει πως αυτή τη στιγμή οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στις μπαταρίες, με στόχο τη μείωση του βάρους των μπαταριών, κάνοντας χρήση νέων τεχνολογιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...