Tesla Model 3 Ludicrous: Τι ξέρουμε για την κορυφαία έκδοση των 600+ ίππων;

Ο ανταγωνιστής της BMW M3 βρίσκεται προ των πυλών, με την αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk να ετοιμάζεται για την επίσημη αποκάλυψη.

  • -
  • -

Το Tesla Cybertruck μπορεί να είχε συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, αλλά τώρα το Model 3 μάλλον ετοιμάζεται να πάρει μερικά από αυτά πάνω του. Αν κρίνουμε από τις διάφορες πρόσφατες εμφανίσεις που έχει κάνει, είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα την κορυφαία έκδοση του ανανεωμένου Model 3 Highland, που ακούει στο όνομα Ludicrous.

2

Πρόκειται για την έκδοση επιδόσεων, η οποία γνωρίζαμε ότι έρχεται, αλλά οι πολλαπλές θεάσεις αυτοκινήτων -καλυμμένων και μη- υποδεικνύουν πως ίσως βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν. Αν και οι πρώτες εμφανίσεις στην πλατφόρμα X έγιναν ανήμερα την Πρωταπριλιά, κάτι που σημαίνει πως θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν με ένα βαθμό δυσπιστίας, οι φωτογραφίες μοιάζουν πέρα για πέρα αληθινές.

 

Η πρώτη δημοσίευση που συναντήσαμε έδειχνε μια ομάδα καλυμμένων Model 3 παραταγμένων σε ένα κτίριο της Tesla, ενώ μέσα από τη βιτρίνα βρισκόταν ακόμη ένα κουκουλωμένο Model 3, το οποίο κρίνοντας από τους τροχούς που φαίνονταν ελαφρώς, είναι και αυτό η έκδοση Ludicrous. Μία άλλη δημοσίευση τώρα (από την οποία πήραμε και τις φωτογραφίες που βλέπετε) δείχνει το νέο Model 3 Ludicrous χωρίς καμία κάλυψη, κάτω από το φως του ήλιου.

 

Σε αυτές βλέπουμε το νέο μοντέλο βαμμένο σε μία βαθιά κόκκινη απόχρωση, να φέρει διάφορες σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις και προσθήκες που συμβάλουν στην πιο σπορ εμφάνιση, ενώ φυσικά δεν λείπει και το σχετικό σήμα Ludicrous. Παράλληλα, φαίνεται να κάθεται πιο χαμηλά σε σχέση με το απλό Highland. Φήμες θέλουν το Model 3 Ludicrous να έρχεται με νέα bucket καθίσματα, πληθώρα προγραμμάτων οδήγησης, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και νέους τροχούς.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Tesla Model 3 SR Highland RWD: Κακά τα ψέματα

3

Η νέα κορυφαία έκδοση, το πιο λογικό είναι να έρχεται για ακόμη μία φορά με διάταξη 2 ηλεκτροκινητήρων, ενώ η ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τους 600 ίππους. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι διαρροές κάνουν λόγο για χρήση του ίδιου πίσω κινητήρα 4D2 που βρίσκουμε και στο Model S. Εάν αληθεύει, τότε μιλάμε για ισχύ που θα αγγίζει τους 620 ίππους (460 kW). Πολύ μεγαλύτερη ακόμη και από την κορυφαία έκδοση της BMW M3 που αποδίδει γύρω στους 550 ίππους.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στην Ελλάδα τη BMW M3 Touring

Για το αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την επίσημη αποκάλυψη για να τα επιβεβαιώσουμε.

Πηγή φωτογραφιών: BooDev

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...