Αυτός ο άνθρωπος οδηγεί τη βολίδα της Bugatti αξίας 4 εκατ. ευρώ

Ως επίσημος οδηγός της Bugatti, μάλλον έχει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο…

  • -
  • -

Μάλλον δεν θα είναι υπερβολικό αν λέγαμε ότι πρόκειται για την καλύτερη δουλειά του κόσμου. Έχοντας το ρόλο του επίσημου οδηγού της Bugatti, θα λέγαμε ότι πρόκειται για το επάγγελμα των ονείρων για τους περισσότερους. Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει αυτό το ρόλο είναι ο γνωστός θρύλος των αγώνων πίστας, Andy Wallace. Αποτελεί μέλος ενός πολύ εκλεκτού club οδηγών, οι οποίοι έχουν καταφέρει να κερδίσουν στις 24 Ώρες του Le Mans, τις 24 ώρες της Daytona, αλλά και τις 12 Ώρες του Sebring. Η εμπειρία, η ταχύτητα και οι γνώσεις του, τον καθιστούν σήμερα ένα σημαντικό γρανάζι στην αναζήτηση της τελειότητας που χαρακτηρίζει τη Bugatti.

Ο Wallace έχει τεράστια εμπειρία και έχει διαπρέψει στους αγώνες αντοχής και το 2022 μπήκε στο Sebring Hall of Fame, με το όνομα του να φιγουράρει δίπλα σε αυτά τεράστιων οδηγών, όπως οι Fangio και Sterling Moss. Όμως, ο 63χρονος Βρετανός έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία και με την Bugatti. Εντάχθηκε στις τάξεις της εταιρείας το 2011, όταν σταμάτησε την αγωνιστική του εμπλοκή. Παρόλα αυτά, η νέα τεράστια πρόκληση που βρήκε μπροστά του, πρόσθεσε τον ίδιο ένα επιπλέον κίνητρο. Ουσιαστικά, είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται στο μέγιστο για την εξέλιξη μοντέλων όπως οι Chiron, Divo και Centodieci! Μάλιστα, το 2019, o Wallace ήταν αυτός που σημείωσε το ρεκόρ ταχύτητας για λογαριασμό της Bugatti, όταν κατάφερε να αγγίξει τα 483 km/h με την Chiron Super Sport.

Δείτε ακόμη: Η Bugatti μπήκε στο ποδόσφαιρο

 

Δείτε ακόμη: Τα δέκα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο! 

Βέβαια, η εμπειρία και η ταχύτητα του πίσω από το τιμόνι, συνέβαλαν απόλυτα και στην εξέλιξη της πανίσχυρης και εκρηκτικής Bugatti Bolide. Η ομάδα των τεχνικών που είχε την ευθύνη σχεδίασης και κατασκευής του hypercar, βασίστηκε σε τεράστιο βαθμό στην αίσθηση του Wallace, για τη δημιουργία του απόλυτου αυτοκινήτου για trackday. Ο Βρετανός και οι τεχνικοί της Bugatti συνεχίζουν την εξέλιξη της Bolide, με την τελευταία σειρά δοκιμών πριν ξεκινήσει η παραγωγή της στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Aterlier του Molsheim. Διαβάστε εδώ για τη Bolide

Για όσους έχουν την απορία, η Bolide κοστίζει 4 εκατ. ευρώ προ φόρων και δασμών και, θα παραχθεί σε μόλις 40 μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...