Tesla Model Y: Αυξήθηκε η τιμή του στην Ελλάδα – Δες πόσο

Μετά από αλεπάλληλες μειώσεις τιμών σε όλα τα μοντέλα της, η Tesla τώρα προχώρησε σε μία αύξηση για το Model Y, το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη, αλλά και σε όλον τον κόσμο.

  • -
  • -

Το Model Y είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο, όχι μόνο της Tesla, αλλά και γενικότερα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη, αλλά και το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο σε όλον τον κόσμο για το 2023, ανεξαρτήτως καυσίμου. Σημαντικό ρόλο σε αυτά τα επιτεύγματα έχουν παίξει οι μειώσεις τιμών που έγιναν το 2023, όμως τώρα ήρθε η στιγμή για μία αύξηση κατά 2.000 ευρώ, σε ολόκληρη την γκάμα.

Αυτό σημαίνει πως μιλάμε τόσο για την βασική πισωκίνητη έκδοση, αλλά και για τις τετρακίνητες Long Range και Performance. Οι τιμές που θα βρείτε αν μπείτε αυτή τη στιγμή στην επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας είναι οι εξής:

  • Model Y RWD – 44.990 €
  • Model Y Long Range – 51.990 €
  • Model Y Performance – 57.990 €

1

Αυτές οι τιμές θυμίζουμε πως είναι χωρίς την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης η οποία φτάνει τις 8.000 € και ρίχειν το κόστος απόκτησης για τη βασική έκδοση στις 36.990 €, ενώ για τις εκδόσεις Long Range και Performance οι τιμές  διαμορφώνονται σε 43.990 € και 49.990 €, αντίστοιχα.

Δείτε ακόμη: Tesla Model Y Van: Το ηλεκτρικό SUV έγινε επαγγελματικό!

Να πούμε για ακόμη μία φορά πως από πλευράς αυτονομίας, το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της Tesla προσφέρει 455 km στη βασική πισωκίνητη έκδοση, 533 km στην Long Range και 514 km στην κορυφαία Performance, η οποία μεταξύ άλλων μπορεί να κάνει και 0-100 km/h σε 3,7 sec, ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...