Οι ταχύτεροι φορτιστές στην Ελλάδα! Πού βρίσκονται;

Οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα γίνονται όλο και πιο γρήγοροι. Ποιοι είναι οι ισχυρότεροι αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας και πού θα τους βρούμε;

  • -
  • -

Ο ρυθμός με τον οποίο βελτιώνονται οι υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι ασύλληπτα γρήγορος. Πριν 5 χρόνια οι φορτιστές ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα, ειδικά οι DC ταχυφορτιστές, ενώ τώρα θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να βρεις περιοχή της χώρας που δεν καλύπτεται.

Μαζί με το πλήθος των φορτιστών αυξάνεται ραγδαία και η ταχύτητά τους. Έτσι, σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο οι φορτιστές είναι τόσο γρήγοροι, ώστε να υπερκαλύπτουν όλα τα αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα προς πώληση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a652aef381daedd3e877b42743f3ae6e.jpg

Ποια εταιρεία έχει τους πιο γρήγορους φορτιστές στην Ελλάδα;

Ανάμεσα σε αυτούς τους ταχύτατους φορτιστές, οι πιο γρήγοροι ανήκουν στο δίκτυο incharge της nrg, αφού μπορούν να πετύχουν ισχύ φόρτισης μέχρι και 360 kW. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ανεφοδιάσουν με τη μέγιστη ταχύτητα ακόμα και την Porsche Taycan η οποία «τερματίζει» στα 320 kW, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φορτίζει πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο πωλείται στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμα: Πόσο ρυπαίνουν, πραγματικά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

Η συντριπτική πλειοψηφία των Starcharge Nova 360 όπως είναι η ονομασία τους, έχει εγκατασταθεί σε διάφορα ΣΕΑ στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, ώστε τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο να γίνουν μία ακόμα απλούστερη διαδικασία. Όσο οδηγός και επιβάτες σταματούν για ξεκούραση-τουαλέτα-φαγητό, το αυτοκίνητο ανεφοδιάζεται. Μάλιστα, με τέτοια ταχύτητα φόρτισης το αυτοκίνητο μάλλον θα είναι έτοιμο πριν από τους ανθρώπους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e50f59f6a4fb48b5e0e535720eedbda2.jpg

Πού βρίσκονται οι πιο γρήγοροι φορτιστές στην Ελλάδα;

Αυτήν τη στιγμή οι Starcharge Nova 360 του δικτύου incharge έχουν εγκατασταθεί σε 14 ΣΕΑ, ενώ υπάρχει ακόμα ένας, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Χαϊδάρι, σε ένα πρατήριο της Shell επί της Λεωφόρου Αθηνών 296.

Τα ΣΕΑ στα οποία θα βρούμε τους πιο γρήγορους φορτιστές στην Ελλάδα είναι τα εξής:

  • ΣΕΑ Κορινού (και στις δύο κατευθύνσεις)
  • ΣΕΑ Αρφαρών (και στις δύο κατευθύνσεις)
  • ΣΕΑ Αμφιλοχίας
  • ΣΕΑ Αταλάντης (και στις δύο κατευθύνσεις)
  • ΣΕΑ Αμβρακίας
  • ΣΕΑ Σπαθοβουνίου (κατεύθυνση προς Αθήνα)
  • ΣΕΑ Μεγάρων (και στις δύο κατευθύνσεις)
  • ΣΕΑ Λεπτοκαριάς/ΣΕΑ Σκοτίνας (και στις δύο κατευθύνσεις)
  • ΣΕΑ Ακράτας (και στις δύο κατευθύνσεις)

Από τους παραπάνω, προς το παρόν, σε λειτουργία έχουν τεθεί οι τέσσερις. Οι δύο βρίσκονται στο ΣΕΑ Κορινού και στα δύο ρεύματα, ενώ οι άλλοι δύο είναι στο ΣΕΑ Αρφαρών και στα δύο ρεύματα. Οι υπόλοιποι είναι εγκατεστημένοι και έτοιμοι να λειτουργήσουν, με μόνη εκκρεμότητα τη σύνδεση εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ, εκκρεμότητα που αναμένεται να κλείσει πολύ σύντομα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...