Οι ηλεκτρικές Ferrari δεν θα είναι αθόρυβες - Έτσι θα ακούγονται

Οι ηλεκτρικές Ferrari υπόσχονται πως όχι μόνο δεν θα είναι αθόρυβες, αλλά θα έχει η κάθε μία και το δικό της «χαρακτηριστικό ήχο».

  • -
  • -

Το πρώτο ηλεκτρικό της Ferrari θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2025. Η εταιρεία κρατά τις σημαντικές λεπτομέρειες προς το παρόν για τον εαυτό της, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος, Benedetto Vigna, μίλησε στο Squawk Box Europe του CNBC και είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στο στυλ και τις επιδόσεις και στην ηλεκτρική εποχή, με τα πλήρως εξηλεκτρισμένα μοντέλα της να μην χάνουν τη «μοναδική» αίσθηση της μάρκας.

1

Ο Vigna σημείωσε ότι "οι ηλεκτρικές Ferrari δεν θα είναι αθόρυβες" και επανέλαβε ότι η ιταλική μάρκα ετοιμάζει μοναδικές "ηχητικές υπογραφές" για το κάθε μοντέλο της. Να θυμίσουμε άλλωστε ότι το 2023 κατοχύρωσε μια πατέντα για έναν ήχο εξάτμισης EV. Ο CEO κατανοεί επίσης ότι η ηλεκτρική τεχνολογία θα επιτρέψει στη Ferrari να πειραματιστεί. Οι πελάτες της Ferrari δεν ενδιαφέρονται πολύ για τη λειτουργικότητα, επιτρέποντας έτσι στην αυτοκινητοβιομηχανία να επικεντρωθεί στο να προσφέρει «το συναίσθημα» που χαρακτήριζε πάντα τα μοντέλα της.

2

Ο Benedetto Vigna, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της Ferrari το 2021, είπε ότι είναι βέβαιος ότι η εταιρεία μπορεί ακόμα να προσφέρει μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία αξιοποιώντας την τεχνολογία «με μοναδικό τρόπο». Θα δούμε τι σημαίνει αυτό σε περίπου 1μιση χρόνο, αλλά και πάλι παρόλο που η εταιρεία εξηλεκτρίζει τη γκάμα της, θα συνεχίσει να επενδύει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η ηλεκτρική εποχή για τη Ferrari θα περιλαμβάνει μια νέα μονάδα παραγωγής η οποία θα ανοίξει τον Ιούνιο στο Μαρανέλο και θα παράγει μπαταρίες, ηλεκτρικούς κινητήρες και μετατροπείς ισχύος.

Δείτε ακόμη: Τι ξεχωριστό θα έχει η νέα Porsche 911 – Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου

Τέλος, το «μεγάλο κεφάλι» της μάρκας είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εξαφανιστούν ποτέ ολοκληρωτικά από την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδικά και BEV να πωλούνται μαζί. Η Ferrari σκοπεύει να εξηλεκτρίσει το 60% της γκάμας της μέχρι το 2026. Όσον αφορά το υπόλοιπο 40%, τα e-fuels είναι μια εναλλακτική που θα μπορούσε να κρατήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στο δρόμο για αρκετά χρόνια ακόμα, μειώνοντας παράλληλα τις επιβλαβείς εκπομπές, που είναι ο απώτερος στόχος πολλών κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...