Μπορεί να φορτίσει ένα plug in hybrid σε ταχυφορτιστή; Δείτε την απάντηση

Όλοι θέλουν να φορτίζουν γρήγορα, τόσο οι κάτοχοι των ηλεκτρικών, όσο και εκείνοι που έχουν plug in hybrid αυτοκίνητα. Το ζήτημα είναι τα PHEV μπορούν να κουμπώσουν σε DC φορτιστή.

  • -
  • -

Η γρήγορη φόρτιση είναι σημαντική για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά για τους ανθρώπους που οδηγούν ένα plug in hybrid, καθώς η κίνηση ενός PHEV με γεμάτη μπαταρία ρίχνει το κόστος μετακίνησης και μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αυτοκινήτου.

Όσο οι μπαταρίες των plug in hybrid ήταν πολύ μικρές ο χρόνος φόρτισης δεν είχε μεγάλη σημασία. Ωστόσο, όσο μεγαλώνει η χωρητικότητα της μπαταρίας του ηλεκτρικού κυκλώματος, αυτό το θέμα αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια.

mercedes-gle-phev-fortisi-visma-vysma

Η ταχυφόρτιση DC μειώνει τους χρόνους φόρτισης των plug in hybrid, αλλά είναι σπάνια

Η απάντηση για να μειωθούν οι χρόνοι φόρτισης των plug in hybrid είναι η υιοθέτηση της ταχυφόρτισης DC εκ μέρους των αυτοκινητοβιομηχανιών, κίνηση η οποία βλέπουμε σποραδικά να γίνεται.

Δείτε ακόμα: Μπήκε ο πιο γρήγορος φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Ωστόσο, το DC charging στα plug in hybrid είναι μία επιλογή που δεν πρόκειται να επεκταθεί σημαντικά, καθώς ο στόχος αυτών των αυτοκινήτων είναι να καλύπτουν με την μπαταρία τις αστικές μετακινήσεις, αφήνοντας τα ταξίδια για το θερμικό μοτέρ.

range-rover-evoque-phev-charging

Plug in hybrid μοντέλα που έχουν ταχυφόρτιση DC

Αυτήν τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν πολύ λίγα plug in hybrid που να φορτίζουν σε DC ταχυφορτιστή, με κάποια παραδείγματα αυτών να είναι τα περισσότερα από τα μοντέλα της JLR (Range Rover, Evoque, Discovery, αλλά και δημιουργίες της Jaguar), καθώς και η Mercedes-Benz GLE.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί το Mazda MX-30, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που στην έκδοση R-EV έχει προστεθεί ένας θερμικός κινητήρας για μεγαλύτερη αυτονομία. Δεδομένου ότι πρώτα κυκλοφόρησε ως αμιγώς ηλεκτρικό και μετά ως R-EV, η δυνατότητα ταχυφόρτισης είναι αυτονόητη. Μέχρι πριν από κάποιο καιρό στις διαθέσιμες προτάσεις υπήρχε και το Mitsubishi Outlander PHEV, όμως δεν κυκλοφορεί τώρα πια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...