Δείτε τι έφτιαξε η Audi για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σύμβουλοι υποστήριξης παρέχουν εικονική καθοδήγηση, ενώ οι οδηγοί μπορούν να ζήσουν μια ευχάριστη εμπειρία με ελκυστικές προσφορές φαγητού και υπηρεσιών.

  • -
  • -

Η Audi ανοίγει τον έκτο κόμβο φόρτισής της στη Φρανκφούρτη. Στην Orber Straße, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων όλων των μαρκών μπορούν να φορτίζουν τα οχήματά τους με ισχύ έως και 320 kW σε τέσσερις σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος (HPC). Ενώ το αυτοκίνητό τους φορτίζει, οι χρήστες μπορούν παράλληλα να ζήσουν μια ευχάριστη εμπειρία στο παρακείμενο Klassikstadt Frankfurt.

Η γερμανική μάρκα συνεργάστηκε με αυτήν την επιχείρηση που βρίσκεται σε ένα διατηρητέο ιστορικό πρώην εργοστάσιο, που διαθέτει μια διεθνώς γνωστή συλλογή από vintage και σύγχρονα κλασικά αυτοκίνητα και προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σνακ, ποτών και ζεστών γευμάτων και να τα απολαύσουν σε ένα ελκυστικό και άνετο περιβάλλον.

Ένας σταθμός φόρτισης που κάνει τη διαδικασία «παιχνιδάκι» για όλους

Επιπλέον, όλοι οι κόμβοι φόρτισης της Audi είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μην δημιουργούν εμπόδια: ένας περιστρεφόμενος βραχίονας, για τον οποίο έχει κατοχυρωθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, οι οθόνες ρυθμιζόμενου ύψους και ο άφθονος χώρος για ελιγμούς - για παράδειγμα, ενός αναπηρικού αμαξιδίου - καθιστούν τη φόρτιση εύκολη για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

1

Ο περιστρεφόμενος βραχίονας μειώνει το βάρος του καλωδίου φόρτισης περίπου κατά 60%. Έτσι οι χρήστες σε αναπηρικά αμαξίδια μπορούν να κρατούν το βύσμα CCS με το ένα τους χέρι και να μετακινούν το αναπηρικό τους αμαξίδιο με το άλλο. Μια βάση υποδοχής του συνδέσμου CCS βελτιστοποιεί περαιτέρω τη λειτουργία για τους χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ ένα στέγαστρο εμποδίζει το σύνδεσμο να βραχεί.

Επιπλέον, ο περιστρεφόμενος βραχίονας εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα βύσματα φόρτισης, είτε αυτά βρίσκονται μπροστά, είτε πίσω, είτε αριστερά ή δεξιά του οχήματος. Έτσι, ο οδηγός δεν χρειάζεται να κάνει ελιγμούς για να τοποθετήσει το αυτοκίνητό του στη σωστή θέση. Η αυτόματη ανάσυρση του καλωδίου αποτρέπει από το να αποτελεί εμπόδιο ή να εμποδίζει την κίνηση των χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου. Επιπλέον, διατηρεί συνεχώς το καλώδιο στεγνό.

2

"Στη μητροπολιτική περιοχή της Φρανκφούρτης έχουμε μεγάλο αριθμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των σημείων φόρτισης αυξάνεται συνεχώς. Ο κόμβος φόρτισης δεν είναι μόνο μια ευπρόσδεκτη πρόσθετη δυνατότητα φόρτισης, αλλά δίνει στους χρήστες και τη δυνατότητα να περάσουν το χρόνο αναμονής στο παρακείμενο κτίριο Klassikstadt. Η ταχεία φόρτιση στο κέντρο της πόλης και γύρω από αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους οδηγούς που δεν μπορούν να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι ή στην εργασία τους” ,  ανέφερε η δημοτική σύμβουλος της Φρανκφούρτης Stephanie Wüst, επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων, Δικαίου και Μάρκετινγκ της πόλης.

Η Audi επενδύει στη φόρτιση στο κέντρο της πόλης. "Στη Φρανκφούρτη, αναμένουμε περίπου 5.000 φορτίσεις ετησίως και αναμένουμε ότι θα υπάρχει ένα εξίσου υψηλό ποσοστό πελατών που θα επιστρέφουν, όπως και στα άλλα σημεία που διαθέτουμε", σχολίασε ο Nikolai Senst, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της ανάπτυξης των κόμβων φόρτισης της Audi.

3

Στη Νυρεμβέργη, όπου η Audi λειτουργεί έναν κόμβο με έξι σημεία φόρτισης και ένα σαλόνι 200 τετραγωνικών μέτρων στον επάνω όροφο από τον Δεκέμβριο του 2021, το ποσοστό επιστροφής είναι περίπου 70%. Ο κόμβος είναι διαθέσιμος για τους οδηγούς όλων των μαρκών. Οι πελάτες της Audi μπορούν να κλείσουν μια θέση φόρτισης online μέσω της εφαρμογής myAudi. 

Στον κόμβο φόρτισης, η Audi αξιοποιεί μπαταρίες δεύτερης χρήσης από οχήματα δοκιμών που έχουν αποσυναρμολογηθεί. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η σύνδεση χαμηλής τάσης που είναι διαθέσιμη στο συγκεκριμένο σημείο και δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί πρόσθετος μετασχηματιστής. Χάρη στην προσωρινή δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 1,05 MWh ενέργειας είναι διαθέσιμα και για τα τέσσερα σημεία φόρτισης - αρκετά για να φορτίσουν θεωρητικά 60 αυτοκίνητα χωρίς διακοπή.

4

Εικονικές συμβουλές και υποστήριξη

Μετά από δοκιμές στο Βερολίνο και το Μόναχο, ένα concept εξυπηρέτησης πελατών χρησιμοποιείται για πρώτη φορά και στη Φρανκφούρτη: Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό παρέχει συμβουλές και βοήθεια μέσω κάμερας. Οι σύμβουλοι υποστήριξης μπορούν να ελέγχουν τη διαδικασία φόρτισης από απόσταση. Εάν προκύψουν δυσκολίες κατά την αναγνώριση, μπορούν να υποδείξουν για παράδειγμα τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Audi A3 – Η πρώτη τιμή

Η Audi προσφέρει επίσης βοήθεια για τη ρύθμιση του Plug & Charge. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω μιας τηλεφωνικής γραμμής. "Μια προσφορά που έτυχε πολύ καλής υποδοχής κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης", ανέφερε ο Nikolai Senst.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...