Γυναίκα έβαλε 510 φορές τζάμπα βενζίνη – Πώς ξεγέλασε το σύστημα;

Η κυρία κατάφερε να βρει ένα «παραθυράκι» στη δωροκάρτα και να βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητό της τελείως τζάμπα.

  • -
  • -

Ζημιά 27.860 δολαρίων έκανε μια γυναίκα σε πρατήριο καυσίμων, στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Η κυρία κατάφερε να ξεγελάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το βενζινάδικο, χάρη σε ένα «παραθυράκι» που ανακάλυψε στη δωροκάρτα που της έχει προσφέρει η εταιρεία «Pump and Pantry».

Η γυναίκα ξεγέλασε το σύστημα όταν αντιλήφθηκε μια ελαττωματική ενημέρωση στο λογισμικό της εταιρείας που χειριζόταν την χορήγηση δωρεάν βενζίνης. Το σύστημα επέτρεπε την ηλεκτρονική επίδειξη της δωροκάρτας σε ένα τερματικό, το οποίο προσάρμοζε την αντλία βενζίνης για να μπαίνει σε λειτουργία «δείγματος», χωρίς να τιμολογεί.

benzini

Ωστόσο, το λογισμικό δεν αναγνώριζε το ψηφιακό «αποτύπωμα» της δωροκάρτας για να αποτρέψει μελλοντικές συναλλαγές, ούτε έκανε «lock» μετά την πρώτη συναλλαγή. Η κυρία κατάλαβε το λάθος του συστήματος μετά τη δεύτερη φορά – η δωροκάρτα ήταν μιας χρήσης - και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Έβαζε δωρεάν βενζίνη για 7 μήνες

Από τον Νοέμβριο του 2023 έως και τον Ιούνιο του 2023, η οδηγός ανεφοδίαζε τζάμπα το όχημά της, αλλά και των γνωστών της. Ξεγέλασε το σύστημα 510 φορές, με τη ζημιά που έκανε στο βενζινάδικο να ανέρχεται στα 27.860,27 δολάρια.

benzini

Η κυρία αποκαλύφθηκε όταν η αστυνομία έλεγξε το υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος στο τοπικό πρατήριο της εταιρείας. Προφανώς κάποιος υπάλληλος την είδε πολλάκις να αντλεί καύσιμο με τη δωροκάρτα και το ανέφερε στον διευθυντή της επιχείρησης, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τις Αρχές.

Δείτε ακόμη: Το καύσιμο που πέθανε στην Ελλάδα - Δεν το αγοράζει κανείς

Η Αστυνομία ανέφερε πως η οδηγός δεν ήταν η μόνη που χρησιμοποίησε την κάρτα. Υπάρχει και άλλο άτομο που έβαλε τουλάχιστον 10 φορές βενζίνη χωρίς να πληρώσει. Συνολικά, η κάρτα επιβράβευσης χρησιμοποιήθηκε για την άντληση 7.413,59 γαλονιών καυσίμου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...