Το ηλεκτρικό SUV με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην Ευρώπη - Πότε έρχεται Ελλάδα;

700 km χωρίς στάση για φόρτιση! Ο νέος βασιλιάς στην αυτονομία των ηλεκτρικών SUV ξεκινάει από την Αθήνα, πάει Θεσσαλονίκη και συνεχίζει μέχρι Ξάνθη. Μόνο τότε θα χρειαστεί να μπει στην πρίζα.

  • -
  • -

Η τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, προσφέροντας στους καταναλωτές ολοένα και πιο ολοκληρωμένες επιλογές. Σήμερα, η αυτονομία αποτελεί ένα από τα βασικότερα κριτήρια στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με τη μάχη να αφορά κυρίως τα SUV, τα οποία έχουν αυξημένη κατανάλωση λόγω όγκου και βάρους.

Πλέον, ένα ολοκαίνουριο SUV έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, προσφέροντας ασύγκριτη αυτονομία που αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα ηλεκτρικά οχήματα, ανοίγοντας τον δρόμο για ολοένα και πιο μακρινά ταξίδια χωρίς άγχος και ενοχλήσεις.

1-peugeot-e-3008-e3008-new-neo-2024

Το ευρωπαϊκό SUV που κάνει 700 km χωρίς φόρτιση

Το νέο μοντέλο που αλλάζει όσα ξέραμε για την αυτονομία των ηλεκτρικών SUV είναι το Peugeot E-3008, ένα SUV που συνδυάζει κομψό σχεδιασμό, κορυφαία τεχνολογία και πρακτικότητα. Η έκδοση Long Range, με μπαταρία 98 kWh, ξεχωρίζει για την αξεπέραστη αυτονομία της, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό.

Δείτε ακόμα: Το SUV της Peugeot με τα 8 χρόνια εγγύηση

Ενδεικτικά, το μοναδικό ηλεκτρικό SUV που πλησιάζει στην αυτονομία του Peugeot E-3008 Long Range είναι το Fisker Ocean, με 690 χιλιόμετρα. Το αμερικανικό SUV υπολείπεται ελαφρώς του δημοφιλούς μοντέλου των Γάλλων, παρά το γεγονός ότι διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία, με χωρητικότητα 106,5 kWh.

2-peugeot-e-3008-e3008-new-neo-2024

Όλες οι εκδόσεις του Peugeot E-3008

Πέρα από την έκδοση Long Range, το E-3008 διατίθεται σε δύο ακόμα αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Η πρώτη, με μπαταρία 73 kWh και κινητήρα στους μπροστά τροχούς, προσφέρει αυτονομία 527 km, ενώ η δεύτερη, με τετρακίνηση και μπαταρία 73 kWh, φτάνει επίσης τα 527 km.

Το ολοκαίνουριο Peugeot E-3008 θα έρθει στην Ελλάδα τον Μάιο, αρχικά στη δικίνητη έκδοση με τη μικρότερη μπαταρία. Αργότερα μέσα στο 2024 θα δούμε την τετρακίνητη εκδοχή, ενώ τέλη του 2024 ή αρχές του 2025 θα έρθει και η έκδοση Long Range, με την αυτονομία των 700 km.

Συνολικά, το Peugeot E-3008 αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αναζητούν ένα ηλεκτρικό SUV με κορυφαία αυτονομία, στιλάτο σχεδιασμό και πλούσιο εξοπλισμό. Η άφιξή του στην ελληνική αγορά, στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025, αναμένεται με ανυπομονησία από τους λάτρεις της ηλεκτροκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...