Ποιο νέο αυτοκίνητο της Mazda καίει 3,8 lt στα 100km;

Αποτελεί ένα άκρως αποδοτικό υβριδικό μοντέλο που συνδυάζει compact διαστάσεις με ιαπωνική αξιοπιστία.

  • -
  • -

Με τις τιμές των αυτοκινήτων να έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, η εύρεση μίας επιλογής που να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες μας και να μην κοστίζει μία περιουσία, αποδεικνύεται δύσκολο έργο. Παράλληλα, τα χαμηλά οικονομικά περιθώρια πολλών νοικοκυριών δεν επιτρέπουν μία κοστοβόρα συντήρηση ή χρήση ενός οχήματος, οπότε κάτι οικονομικό και αποδοτικό σίγουρα θα εκτιμηθεί. Κάπου εκεί είναι που έρχονται τα πλήρως υβριδικά μοντέλα όπως αυτό της Mazda που θα δείτε παρακάτω, να λύσουν όλα τα προβλήματα.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που βασίζεται σε ένα άκρως επιτυχημένο μοντέλο ενός ομοεθνή κατασκευαστή, το οποίο προσφέρετε με πλήρως υβριδικό κινητήριο σύνολο. Με μέση κατανάλωση μόλις 3,8 lt/100km και εκπομπές CO2 κάτω των 90 gr/km (87 gr/km), όχι μόνο θα σε κάνει να ξεχάσεις τις δυσάρεστες επισκέψεις στο πρατήριο καυσίμων, αλλά σε απαλλάσσει και από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας.

1

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 1.500άρης βενζινοκινητήρας και ένας ηλεκτροκινητήρας. Μαζί, αποδίδουν 116 ίππους που περνάνε στους εμπρός τροχούς από ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης e-CVT. Οι επιδόσεις του είναι αρκετά καλές για την κατηγορία με 0-100 km/h σε 9,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 175 km/h.

Δείτε ακόμη: Tο φθηνότερο SUV της Mazda στην Ελλάδα - Η τιμή του

Στη βασική του έκδοση Pure κοστίζει μόλις 21.473 € και προσφέρει εξοπλισμό με στοιχεία όπως:

  • Αυτόματο σύστημα κλιματισμού
  • Έγχρωμη οθόνη 7" με δυνατότητα σύνδεσης Apple CarPlay και Android Auto
  • Πίσω φώτα LED
  • Πλήρη παλέτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας

2

Πρόκειται φυσικά για το Mazda 2 Hybrid, το μοντέλο που δανείστηκε η μάρκα από την Toyota για να προσφέρει και ένα πλήρως υβριδικό μοντέλο στην supermini κατηγορία, εκτός από το «δικό» της ήπια υβριδικό Mazda 2.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...