Έκτακτο: Κλείνουν δρόμοι στην Αθήνα από το πρωί έως το βράδυ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αστυνομία.

  • -
  • -

Αύριο 8 Μαρτίου 2024, από ώρα 11:00 έως και τις απογευματινές–βραδινές ώρες, στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συναθροίσεις–συγκεντρώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καθώς και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αναμένεται η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων από σωματεία, εργατικά κέντρα, εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους καθώς και από άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας  με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Ποιους δρόμους να αποφύγετε με το αυτοκίνητο

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων–κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...