Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Φθάνει η ώρα που όσοι κάτοχοι οχημάτων έχουν θέσει τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία, θα μπορούν να τα επανακυκλοφορήσουν καταβάλλοντας τέλη, ανάλογα με το χρονικό διάστημα επανεκκίνησης.

  • -
  • -

Η διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η ΕΡΤ. Η πλατφόρμα myCar θα ανοίξει τον Απρίλιο, ούτως ώστε όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να επανακυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητά τους, να μπορούν να το πράξουν άμεσα προκειμένου να προλάβουν και τις διακοπές του Πάσχα.

Από ένα μήνα και άνω

Όσοι επιθυμούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, μπορούν φυσικά να το πράξουν αλλά όχι για διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, με το ύψος των τελών κυκλοφορίας να υπολογίζεται αναλογικά με βάση το χρονικό διάστημα επανακυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος επιθυμεί να επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 και ούτω καθεξής.

Προσοχή όμως! Το δικαίωμα άρσης ακινησίας του οχήματος χορηγείται μόνο μια φορά το χρόνο, κι όταν λήγει το διάστημα επανακυκλοφορίας του το όχημα θα πρέπει να τεθεί κατευθείαν σε ακινησία ξανά, ειδάλλως ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα.

Δείτε ακόμα: Μπορώ να μισθώσω αγροτικό pick up; 

Σε περίπτωση τώρα, που ένας οδηγός πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, θα πρέπει ωστόσο να έχετε κατά νου ότι ακόμα και μία μέρα, λογίζεται ως ολόκληρος μήνας.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...