Τελειώνει η παραγωγή του Nissan Leaf

Το Nissan Leaf είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είδαν οι περισσότεροι άνθρωποι να κυκλοφορεί στους δρόμους, ειδικά στην Ευρώπη. Πλέον ήρθε η στιγμή να το αποχαιρετήσουμε.

  • -
  • -

Η παραγωγή του δημοφιλούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου Nissan Leaf φτάνει στο τέλος της, τουλάχιστον για την Ευρώπη. Σύμφωνα με αναφορές, η Nissan σταματά την παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της στο Sunderland, καθώς ετοιμάζεται να κατασκευάσει τρία ολοκαίνουργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ίδια μονάδα.

Ο αντικαταστάτης του Leaf θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στην χρονιά, με την έναρξη παραγωγής του να τοποθετείται στο 2026. Τα άλλα δύο νέα μοντέλα θα είναι οι ηλεκτρικές εκδόσεις των δημοφιλών Nissan Qashqai και Nissan Juke.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f8950ce1571157f02b581d1bef7dbc7b.jpg

Μέχρι πότε θα πωλείται το Nissan Leaf;

Η Nissan ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου Leaf στο Sunderland το 2013, τρία χρόνια μετά το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου. Η δεύτερη γενιά του Leaf, που κυκλοφορεί σήμερα, έφτασε στην αγορά το 2017.

Εκπρόσωπος της Nissan δήλωσε: «Η τρέχουσα γενιά του Nissan Leaf, το πρώτο μαζικό ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, πλησιάζει στο τέλος του κύκλου ζωής του στην Ευρώπη. Ανάλογα με τα αποθέματα της αγοράς, οι Ευρωπαίοι πελάτες θα μπορούν να τοποθετούν παραγγελίες μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.»

Δείτε ακόμα: Τα 5 εντυπωσιακά στοιχεία του Nissan Leaf που δεν ήξερες!

Τι θα γίνει με το Nissan Leaf σε άλλες χώρες;

Η παραγωγή του Leaf για άλλες αγορές αναμένεται να συνεχιστεί στα εργοστάσια της Nissan στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Τα Ευρωπαϊκά αποθέματα, που κατασκευάζονται στο Sunderland, πιθανότατα θα εξαντληθούν μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/336dfdcb16886ddc6307f5e68f5e1a7f.jpg

Όταν φτάσει η τρίτη γενιά του Leaf το 2026, η Nissan προβλέπει ότι θα κατασκευάζει περίπου 100.000 μονάδες ετησίως στο εργοστάσιο του Sunderland. Αυτός ο φιλόδοξος στόχος θα υποστηριχθεί από τον συνεργάτη της στον τομέα των μπαταριών, την Envision AESC, η οποία πρόκειται να εγκαινιάσει το νέο εργοστάσιο μπαταριών της αργότερα μέσα στη χρονιά, με αρχική δυναμικότητα 11GWh και με δυνατότητα αύξησης έως και τις 30GWh.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...